25 dec. 2012

Elsies första jul!

Och vår första jul som föräldrar vilket var väldigt speciellt faktiskt. Det blev självklart mycket gott att äta och fika och jag är som tokig i sötsaker nu är jag ammar så det blev en och annan kola och saffransbulle. Vi firade hos Stefans familj i år och var hos dem och andra släktingar i tre dagar innan vi återvände hem igår kväll. Det har varit mysiga dagar men det var samtidigt väldigt skönt att få lägga sig i egen säng igår. 

Elsie var nog den som fick flest klappar (fast uppskattade presentsnörena mest) och dessutom fick hon träffa tomten en stund igår. Hon har åkt mer bil de här dagarna än en genomsnittlig månad och då försöker jag ändå vara flitig att ta mig iväg till vardags. 
Att åka bil med Elsie är ju ett kapitel för sig. I början fick hon ofta ont i magen av att sitta i babyskyddet och att åka även korta sträckor kunde ta timmar eftersom hon blev ledsen och jag fick stanna och amma tills hon sov igen. Numera är det betydligt enklare eftersom hon uppskattar leksaker (dvs. allt som går att stoppa i munnen). Åker jag själv till öppna förskolan i Tierp (ca 25 min) till exempel så fyller jag passagerarsätet med hennes leksaker. Hon sitter i bak och hålls sedan nöjd genom att jag räcker henne en ny leksak med jämna mellanrum samtidigt som jag sjunger (och sjunger och sjunger). Just nu är en av favoriterna: "En Elsiefant balanserade, på en liten liten spindeltråd".
All bilåkning under julhelgen fick planeras utifrån när hon skulle sova så jag kunde söva henne i bärselen och sedan försiktigt stoppa om henne i bilstolen och åka iväg (en mycket noggrann ritual som inte får rubbas för då är det kört). Ofta sover hon då i 45 minuter och det gör ju hela skillnaden när man ska åka långt. Min dröm är ett barn som somnar i bilen. Ni kan ju gissa hur jobbigt det varit att ständigt få höra att: "Mitt barn somnar ALLTID när vi sätter henne i bilstolen!" varje gång vi förklarar att det är lite kämpigt det här med bilåkningen. Men det går åt rätt håll och skillnaden nu och för en månad sedan är otroligt stor. Bor man som vi gör så är det ju lite jobbigt att ha ett barn som inte vill åka bil eftersom man blir väldigt låst.

Imorgon kväll (annandan) är det dags för ett Bonde söker fru avsnitt om flera par som träffats i tidigare säsonger. Jag, Stefan och en liten trött Elsie (två månader gammal då) är med och även flera andra par som skaffat/väntar barn bland annat. Vi fick avsnittet på dvd med posten och tjuvkikade i morse. Det är ju alltid lite jobbigt att se sig själv i tv men att se alla de andra paren igen var verkligen skoj
Jag hoppas ni haft en bra jul ni också och önskar alla en god fortsättning!
Elsie och tomten.
Elsie gillade allt papper och presentsnöre.
Lindas bilder från inspelningen av kvällens program. Lindas blogg hittar ni HÄR.


9 kommentarer:

  1. Vad skönt att du skriver om sånt som kan vara lite knepigt också! Våran lilla skrutt har också svårt att somna om vi inte gör som vi brukar, och det kan vara väldigt svårt för folk att förstå. Men det blir ju, som du skriver, lättare ju äldre de blir!
    Ha en fortsatt mysig julhelg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det blir ju lättare på många sätt när de blir äldre sm tur var. Fast jag njuter också av att hon älskar pussar, kramar och gos nu. Snart puttar hon väl bort oss när vi försöker mysa med henne så jag försöker njuta så länge det varar.

      Radera
  2. Såå söt hon är :) såg programmet igår och jag blev bara så lycklig av att du och Stefan fortfarande är lika kära och lyckliga. :) kram på dig

    SvaraRadera
  3. Vad fina ni var i tvn. Vad söt Elise är.
    Många kramar från trogen läsare av din blogg // Barbro

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar! Jag hade fått sova till sex den morgonen (med bara fyra uppvak/matningar) så jag kände mig som en ny människa. Förr hade det varit en dålig natt, men numera räknas det som succe :-)
      Kul att du är en så trogen besökare trots att bloggen nu uppdateras så sällan.

      Radera
  4. Hej Thilde,Stefan och lilla Elsie.Vi i Ragvaldsträsk /Skellefteå önskar ett riktigt GOTT NYTT ÅT!
    Och lycka till med lilla tösen.
    PS! Pernilla ska bli mamma i början av Mars
    mvh/ Vivi-Anne www.noretsislandshastar.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamm! Hälsa och gratulera Pernilla.

      Radera
  5. Hej! Läste om bilproblemet. Vi hade till en början en bebis som alltid somnade i bilen. Men vid 3 månader hände något.. Gallskrek så fort man satte Ludvig i babyskyddet. Såhär hade vi det ca 1 månad. Bor 5 km utanför stan så det var gallskrik varje gång man försökte ta sig någonstans och ingenting hjälpte och jag drog mig varje gång.. Vi lånade då nästa steget i bilbarnstolsvärlden. En sån där som sitter fast i bilen. Helt plötsligt kom han upp lite, han såg ut, han satt inte så trångt och han var NÖJD! Så ett litet tips är kanske att testa byta till bilbarnstol. Idag är Ludvig 7 månader och tycker fortfarande att det är helt ok att åka bil :) hoppas det vänder även för er.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nästa stol är redan införskaffad och vi längtar tills hon är stor nog att sitta i den. Hoppas verkligen tt det ger oss lite lättare resor ibland. Skönt att höra att det blev så bra för er när ni bytte.

      Radera