24 apr. 2013

Vi smet iväg till våren

Jag och Elsie har riktigt bra rutin på det här att resa till Skåne nuförtiden och förra veckan blev det vår fjärde tur söderut tillsammans. Vi flög först till Kristianstad för att först bo några dagar hos mamma i Brösarp. Det är ju också där (granne med mammas hus) min syster och hennes man driver Talldungen Gårdshotell. Det var härligt våriga dagar med sol, vårblommor och varma skånevindar i håret. Min andra syster anslöt efter ett par dagar med sin son som bara är några månader äldre än Elsie. När helgen kom stack vi tillsammans till Malmö där hon bor och fick två härliga dagar där med brunch, barnloppis i Folkets park och goda middagar (med som vanligt ganska övertrötta barn mot slutet). På måndagen reste jag och Elsie hem med en resväska så full med alla fynd från loppisen att den knappt gick att stänga. Som vanligt har resan varit supermysig men att komma hem toppar ändå allt. 
Nu fortsätter vi med "operation sluta nattamma" som jag hoppas kommer kunna leda till lite bättre sömn för både oss och Elsie. Stefan sover nu med Elsie och har välling, vatten och nappar till sin hjälp. Än har det inte blivit någon gråt eller mardrömsnätter men ibland går det helt enkelt inte att få henne att somna om och då hämtar han mig och så blir det lite amning trots allt. Skillnaden mot att amma 3-4 gånger varje natt känns ändå otrolig och att få sova mer än ett par timmar i sträck är verkligen lyx! Jag tar gärna emot era bästa tips på lyckad sömn för hela familjen (och nej, ingen gråtmetod tack!). 
Att promenera från mammas hus till syrrans hotell tar ca en minut. Det kan inte bli bättre!
Elsie fick förstås mysa mycket med mammas hundar. Här är hon tillsammans med valpen Diva.
Elsie får öva på att "klappa fint" och mammas tik Saga hade en ängels tålamod.
Det övas mycket på att stå. Gärna i kombination med att skaka en maracas (ett av loppisfynden).
Min lilla trollunge!

5 kommentarer:

 1. Gu va hon är söt!Måste träffas snart! Inte för jag har så där jättebra tips på sluta nattamma eftersom Elsa slutade med det för bara en månad sen..hehe. Men då ammade hon bara på natten och aldrig på dagarna. Men jag upplevde det som mycket lättare att sluta när hon började på dagis för då vart det ju att hon fick lägga sig där utan att amma och då blev övergången mycket lättare även hemma. Jag ville nog sluta mycket tidigare men eftersom hon vägrar att dricka välling så hade jag inte hjärta nog att sluta innan. Men nu när hon faktiskt slutat så sover hon hela nätter och det är så skönt!Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok! Bara att skicka henne till förskolan då ;-)
   Vi är väldigt glada att hon faktiskt tar välling när det behövs. Vi ersätter inga måltider med välling men det är verkligen bra att ha till hands för Stefan på natten eller om jag är borta.
   Hela nätter låter fantastiskt! Bra jobbat.
   Jag tror det är lite risk att börja alldeles för tidigt och styra för hårt också om de inte är redo. Vill ju att hon ska vara lugn och trygg i sängen. Och jag håller med. Vore jättekul att ses snart. Nu kan vi ju åka bil åtminstone en timme :) så är ni i Uppsala och inte kan ta er hit så kanske jag kan köra in istället. Kram!

   Radera
 2. Söta sötaste Elsie, vilka jättefina bilder. Och vilka fina hundar!

  SvaraRadera
 3. Jag fattar inte riktigt hur ni får till det utan skrik och gråt. Vaknar E på natten så grinar hon inom loppet av två sekunder från första "jag håller på att vakna"-tecknet. Verkligen rakt ut, som att någon håller på att mörda henne. "Ma-ma-ma-ma-ma" snyftar hon och då äre bah fram med tutten.

  Men hon kanske inte är riktigt "där" än. Eller så får det kanske bli plåstermetoden när hon är kring året, för jag orkar inte med nån amning som ska pågå i åratal. Heja er i alla fall, så himla skönt att det fungerar!

  SvaraRadera
 4. Det som funkade för oss med 1:an var att pappan tog några nätter. Första nätterna tog det en timme, tredje 10 minuter och fjärde natten sov hon. Pappan erbjöd vatten och vyssjade i famnen och i sängen med hjälp av Vyssan lull tassar. Ingen direkt gråt, mer förvåning från flickans sida att inte mamma kom med mat. Tvåan slutade äta på natten självmant. Trean är fortfarande liten så han äter på nätterna än :-)

  SvaraRadera