11 jan. 2011

En häst till salu

Mitt härliga avelssto har nu gett mig flera fina ston och om rätt hem dyker upp så ska hon säljas så att hästantalet inte blir för stort på gården. 
Tinna (f-97) är nog min
absolut snällaste häst!


Tinna är lugn, trygg och stabil och fungerar med alla hästar i alla lägen. Hon har gett mig 5 föl (alla är ston) och är nu dräktig med min hingst Örn. Jag har gott om bilder på hennes tidigare avkommor som jag kan maila vid intresse. 


Hon är bland annat mamma till min Rakel.
En av Tinnas fina döttrar.
Tinna är inriden på Island, men är inte riden mer än några gånger sedan import feb 2005. Vill man ha henne till ridning så får nog delar av inridningen göras om. Hon är mycket snäll och trygg men kom aldrig speciellt långt i utbildningen på Island (reds rakt fram med sällskap utan problem och töltar gärna). Hon är fullt frisk, eksemfri, bra hovar och mycket lätt att få dräktig. 

Tinnas dotter Snekkja fick både bläs och blå   
ögon. Här är en bild från när hon reds in. 

Tinna är e: Kjarval frá Sauðárkróki (hederspremie för avkommor) och från sin mamma har hon fått ett splashanlag som resulterat i att nästan alla avkommor fått tecken varav en även blev glosögd (Snekkja från Hökebo). 
Alla föl har haft otroligt nära till tölt, fin hållning och kanonbra lynne.


     Örn är pappa till fölet i      
  magen. Kanske kommer   
  något i stil med hans   
  son Snafs (se bild här)

Pris för Tinna 39 000 inkl. moms och det är förstås inkl. fölet i  magen. Hon beräknas föla i början på Maj. Det är bara att maila eller ringa om ni har några frågor.

4 kommentarer:

 1. Fina hästar du har :)

  SvaraRadera
 2. Varför bloggar du inte mer?
  Hoppas allt är bra med dig och Stefan!

  SvaraRadera
 3. funderar på att köpa tinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, hon är till salu nu igen efter att ha ridits igång. Priset är nu 39 000 men hon är ej dräktig. Hon är istället mer utbildad, skodd och supermysig att rida. Hör av dig på thilde@frostimport.com för mer info.

   Radera