20 jan. 2011

Vilken insats!

Tack för alla fina namnförslag! Nu har jag ju en hel drös med nya namn som jag kan spara till framtida föl till exempel. Det var svårt att välja och eftersom jag haft så otroligt många hästar genom åren så var det också svårt att hitta namn som jag inte redan döpt någon till (tex. Feila, Assa och Drífa). 
Till slut hade jag sållat ner det till favoritnamnen Frida och Abba. Gillar ju verkligen båda och hade svårt att välja så jag lät Julia avgöra och då valde hon Abba (eftersom hennes syster heter Frida gick det bort). 

Nu är min nya häst alltså döpt till Abba som betyder trollkvinna och det känns lagom fint, kul och lätt att komma ihåg. I maj och juni kommer totalt 7 föl att födas och om jag är flitig att lägga upp bilder då så tar jag gärna emot er hjälp även då med namnförslag.
Här kommer lite fler hästbilder från Island som inte fick plats i tidigare inlägg. 
Stora hästflockar är något av det vackraste jag vet.
En glad häst på Bakkakot.
Ett av de gamla avelsstona som mest liknar en nallebjörn.
Ett riktigt sagosto heter Silja och är nu dräktig
med hingsten Saer (Ess pappa). Hon är dessutom
till salu och mer info hittar ni här.

5 kommentarer:

 1. Så synd att du väljer Abba som namn till en så vacker häst! Det fanns ju så många betydligt finare namnförslag.

  SvaraRadera
 2. Det är inte sista gången jag väljer ett namn och nästa gång kanske det är något som du gillar bättre. Många av namnförslagen är helt enkelt namn på hästar jag redan ägt eller äger och det känns inte kul att döpa till samma. Mina hästar har oftare enkla korta namn än långa poetiska och de med långa namn har alltid smeknamn. I hagen finns ju både Börje, Reine, Snokis, Bejbi, Snafs och Sirkus. Vissa är smeknamn och andra riktiga, men ingen av de namnen kan väl kallas vackra?
  Det är alltså vanligare med lite korta, enkla och hellre kul namn än vackra på den här gården. Andra går på en helt annan linje och skulle aldrig döpa ett föl till tex. Bimbolina som jag gjort. Skönt att alla inte är lika eller hur?

  SvaraRadera
 3. Trollkvinnan Abba blir jättebra!
  /den ivriga

  SvaraRadera
 4. Shit va fint avelsstoet var, hon med den långa manen och pannluggen! *vill ha* :) Islandshästar är så otroligt vackra. Jag avundas dig som får jobba med så många varje dag. Tänk om jag fick det :) Då vore jag världens lyckligaste tjej! :P

  SvaraRadera
 5. Hej Thilde! Jag har ett förslag på ett namn som du skulle kunna döpa ett utav dina föl till och det är Prinsessa!?

  SvaraRadera