12 jan. 2011

Jag ska till Island (igen)

Gården Bakkakot som jag jobbade på under mina år på Island.
Sedan jag var 14 och åkte till Island för att jobba (läs mer här) har det aldrig gått så länge som 2 1/2 år mellan mina besök. Under flera år när jag jobbade mest med import och försäljning (Varför heter det Frostimport?) åkte jag varannan månad för att filma och provrida hästar. För ganska exakt 2 1/2 år sedan slutade jag med förmedlingen av hästar från Island och sedan dess har jag inte heller åkt dit på besök. 
Ett av fölen på gården Bakkakot som jag fotade
för försäljning. Deras vinterpäls är till och med ännu
lurvigare än våra föls tjocka päls.
Det är lätt att fylla sin tid med en massa måsten och helt enkelt tro att det inte finns några dagar över till en Islandsresa. Därför gjorde jag helt enkelt så nu att jag bokade in en kort resa på 5 dagar och så får det bara gå helt enkelt. Ska bli underbart att träffa alla jag saknat

Ska först till Reykjavik och hälsa på Karen som jobbade här sommaren 2005 och har sedan dess blivit en vän. Sedan åker jag österut och hälsar på några i familjen där jag tidigare jobbade. Kanske ska jag provrida någon häst bara av gammal vana men huvudsyftet är inte jobb denna gång. Ska bli härligt att få träffa alla nya barn som kommit till i den stora familjen sedan jag var där sist, få uppleva isländskt blåsigt väder när det är som värst och dricka en massa kaffe förstås.

En bild från en av hagarna en Januarimorgon på Island.
En liten del av flocken på gården.

3 kommentarer:

 1. Trevlig resa! Lycka till med ev provridning av häst. Jag ser redan fram emot att se ett nyförvärv på gården i vår :-)
  /Ingrid

  SvaraRadera
 2. Trevlig resa! det fölet var jätte söt
  may-britt

  SvaraRadera
 3. Bakkakot.. Nu är det snart 10 år sen jag va på Frodholt å vände på min korta praktik.. =) Men jag fick med mig en underbar häst hem, det bästa minnet man kan ha efter en sån resa..!

  Hoppas du får en härlig semester!

  // Linda

  SvaraRadera