5 jan. 2011

Evighetsgöra!

Återigen har det fallit en decimeter snö utanför huset och lagt sig ovanpå den redan tjocka snöskruden här ute. Jag har alltid trott att det just här i Månkarbo snöar lite extra eftersom det jämfört med tex. Uppsala ofta är mycket mer snö här. Nu har jag insett att det finns ett annat ställe där det ALLTID snöar lite mer än någon annan stans. Det gäller trakterna kring det nya huset. Det känns som enormt mycket snö här hemma tills vi tar bilen till huset och möts av ÄNNU mer snö. 
Som tur var plogas infarten och gårdsplanen regelbundet så vi alltid kan ta oss fram och Stefan är en hejare på att göra fina gångar i resten av snölandskapet. Trist att det är en sån evighetsgöra bara, varje natt faller ny snö och för det mesta hjälper lite blåst till också så att allt måste göras om nästa dag. 
Man får tänka på vilken sund motion man får!

Snövallarna vid huset växer för varje dag
Stefan är mästerskottaren i vår familj.

4 kommentarer:

 1. Skönt att du fått en mästerskottare. För min egen del är jag aldrig så glad som den här årstiden över att bo i lägenhet!

  SvaraRadera
 2. Investera i en snöslunga, ny eller begagnad. Vår lilla sjabbiga sak har varit guld värd dessa senaste snörika vintrar och minskat våra rygg- och armbågsproblem markant.

  Hälsningar
  den ivriga läsaren

  SvaraRadera
 3. På bilden kan vi konstatera att det är en mycket fin stenfot på det nya huset, en stenfot som inte behöver skrapas och målas om vart 7:e år. Tänk vad de kunde bygga bra och fint förr.
  Lyckliga ni som köpt ett sådant hus.
  Det var allt för denna gång o Ha de.
  Lax

  SvaraRadera