30 jan. 2011

Kan inte göra alla nöjda!

För någon månad sedan skrev jag mycket om husrenoveringen och likn. och de senaste veckorna har det istället blivit mycket om hästarna som förstås fyller mycket av min vardag. Då fick jag frågan om jag inte kunde skriva mer om hästarna, nu får jag frågan om jag inte kan skriva mer om privatlivet och huset. Tyvärr är det svårt att göra alla nöjda och eftersom hästarna är en så stor del av vardagen blir det lätt mycket häst även här på bloggen. Som allt annat kommer det dock gå i lite perioder och bloggen kommer fortsätta handla om allt möjligt. Idag och imorgon är det ridkurs för Gudmundur Einarsson som gäller och det är Venus, Yrja och kanske också Ess som kommer tränas. 
I förrgår tog vi nya bilder på både Ýrja och Ess som fortsätter utvecklas.
Ess är verkligen skoj att träna.
Julia har tränat Ýrja under sina veckor i Sverige.
När hon sticker till Norge om några veckor så får jag ta
över Ýrjas träning igen.

12 kommentarer:

 1. Hej.

  Du ska skriva vad du känner för, det är väll det som är tanken med en blogg?? För mig så passar det utmärkt att du blandar och ger ;)

  Ha det gott! / Jenny E-tuna

  SvaraRadera
 2. Samma här, det är din blogg och du som skriver, passar just det inlägget inte kan man ju bara stänga ner och titta in en annan dag!

  Jag som ville att din nya häst skulle heta Abba, tack, bra val Thilde.

  Helena

  SvaraRadera
 3. Du skall skriva vad du vill om ,din blogg är suverän med så mycket roligt att läsa om och vackra bilder.
  Jag är en av dem som undrade hur det går med huset,men jag vill inte byta bort informationen om ditt spännande hästliv.
  är djupt imponerad av ditt arbete som du gör.
  Helt fantastiskt !!
  Önskar dig all lycka till med allt Du företar dig ,du är grym !

  Marie-Louise

  SvaraRadera
 4. Hej Thilde!
  Du skall skriva vad du vill,din blogg är så underbart härlig alltid lika rolig att läsa är glad att jag kan följa dig du är så duktig!

  Kram Inga

  SvaraRadera
 5. Jag tycker din blogg är underbar och det är alltid lika kul att läsa om allt som du företar dig, oavsett om det gäller hästarna eller husbygget. Du är så otroligt duktig och en inspirationskälla för många!

  /Susanne

  SvaraRadera
 6. Undrar lite, ser gärna att ni lyfter lite på rumpan då ni rider (kikar på dessa bilder i inlägget)Gör ni det i alla gångarter? Det finns så många olika ridstilar, blir nyfiken!

  SvaraRadera
 7. Vad fina Ess & Yrja är!
  Kommer gärna och tittar noggrannare på Ess innan han far till Vignir.
  Önskar att E skall kunna tölta så fint snart!!

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 8. hej
  du hvor mycke form vill du ha i tölten?
  er du vedlig noge på formen ner du rider eller er det noe som kommer etter vert?

  SvaraRadera
 9. Vi försöker alltid sitta ner i tölten men i våra overaller kan det nog vara svårt att se helt hur v sitter. Julia är lite lätt framåtlutad på töltbilden på Ýrja men det är mest kameran som råkat fånga henne mitt i en rörelse.
  Helst vill vi sitta lodrätt i alla gångarter precis som inom de flesta andra discipliner.
  Ang. hästens form så beror det på exteriör och utbildningsnivå. Vi vill alltid att hästarna går med en sträckt överlinje och bra resning i tölten. Vissa jobbar då i lodrät form och andra i en mer öppen form. Viktigast är att nosen inte dras upp med tygeln så att ryggen sänks. Kravet på samling är något vi höjer i takt med att de utbildas.

  SvaraRadera
 10. hei
  ok takk for svaret sen mange tvingar sine is ned i form.
  du har en flott blogg och jätte fine hästar

  SvaraRadera
 11. Jag tycker du har en utmärkt mix, det är klart man skriver om det som känns aktuellt för en själv just för tillfället, och oftast går ju livet i perioder. Fortsätt som du gör och blogga för att det är roligt, inte för att läsarna sätter en massa krav på dig. :)

  SvaraRadera
 12. Håller helt med dig Elise. Skönt att höra fler resonera så. Jag vill att bloggandet ska fortsätta vara lustfyllt och då kommer ämnena variera precis som vardagen. Sen att det blir mycket häst ibland är ju ingen slump. Så ser ju min vardag ut :)

  SvaraRadera