8 sep. 2011

Stjärnskottet Jonatan!

Det var ett impulsköp utan tvekan (Ta två betala för en!). Jag skulle ju egentligen bara hämta hem min treåring Elvis och så stod han där, den charmiga fyraåringen Jónatan. Han fick förstås följa med hem och det har jag inte ångrat en sekund. Sedan dess har hans träning påbörjats och han är väldigt lättlärd och mysig både i hantering och under ryttare. Än rider jag honom bara i skritt. trav och galopp men han väljer tölt av sig själv emellanåt. Jag ska försöka vänta lite med den tills han lärt sig gå i form och flytta sig för skänkel men det är härligt att veta att den finns där. Jónatan har faktiskt hunnit byta ägare en gång till sen han kom hem hit till gården. Än bor dock familjen som äger honom i Wales och innan deras flytt blir av till Sverige om ett par år så ska Jónatan  utbildas av mig och gå med i min verksamhet. Han känns med andra ord fortfarande som min egen prins och jag är så glad att jag får följa med på hans resa mot att bli en färdig ridhäst. 
Och visst är han fin!

Jónatan är väldigt stor och ståtlig trots att han bara är fyra år gammal.

7 kommentarer:

  1. Vad är det för sadel på hästen? Ser skönt ut:)

    / Malin

    SvaraRadera
  2. Det är min nya sadel från Hilbar. Är hur skön som helst och hjälper även mig med min sits. De säljs av Ekhaga.

    SvaraRadera
  3. hej
    for en fin häst:)
    du jag undrar hva av bett rider du dine hästar på? jag ser mange som rider sin på pessoa och andre sådane bett for och få bettre form på hästen noe som kansje inte er så bra:)
    så derfor frågar jag hva er best ocg ride en ung häst på 7 til 8 år på?
    hälsning May

    SvaraRadera
  4. Jag använder nästan alltid ett vanligt tredelat bett med liten tungfrihet (oftast av modellen som går att se på den här länken: http://www.agerstaridshop.nu/product_info.php?cPath=32_51&products_id=219)

    Jag tycker man med fördel kan prova olika bett för att se vad sin egen häst trivs med. Vissa kanske har jättelätt för form med en sort men inte med en annan. En grundregel är dock att en häst först och främst måste ridas till för att lyssna bättre på bettet. Man ska alltså inte sätta in ett skarpt bett på en häst som är hård i munnen för problemet kommer bara skjutas upp en period och sen komma tillbaka.
    En annan bra grundregel är att stora bettringar är skönare än små som lätt trycker in hästens mungipa mot tänderna. På mina unghästar använder jag därför ibland även bett med parerstänger för att inte riskera att bettringen klämmer obekvämt.

    SvaraRadera
  5. hej
    takk for svaret fint det hjalp:)

    du kan kolla mine sibirska katter viss du vill de er allergi frie sen jag selv har allrgi for vanlig katt.
    http://www.may-brittblogg.blogspot.com/
    http://www.freewebs.com/stanleysiberians/index.htm

    Hälsning May-Britt

    SvaraRadera