5 apr. 2012

Shoppat barnvagn!

Åh vad verkligt det blir på något sätt det här med tillökning nu när det finns en barnvagn bak i bilen. Igår tog jag en sväng till Stockholm och slog till på en fin och bra begagnad Brio happy duo vagn med alla tillbehör. Den rymdes fint in i bakluckan (när jag väl hittat knappen för att fälla ihop) och kändes jättebra att köra med bra fjädring. Känns bra med en stabil vagn med luftpumpade däck eftersom vi mest kommer köra på grusvägar och genom snö etc. 
I sommar kommer schemat vara så fullt med ridläger, valpar, renovering/flytt etc. så det känns bra att kunna förbereda vissa saker i god tid nu när jag faktiskt har lite tid över. Tänker inte shoppa en massa saker men vill gärna ha babysitter, bärsele (Beco tror jag)/bärsjal och startkit med kläder åtminstone. Babyskydd är redan fixat.
Finns det något annat som är viktigt att ha fixat innan?
Inte riktigt de här färgerna (mer svart och mörkgrön) men den här vagnen blev det.

27 kommentarer:

  1. Spjälsäng! ;o)
    Och sen att man har litet "apotek" hemma. OM bebis skulle få feber, eller bli torr eller nåt. Bepanthen, rumppuder är bra att ha.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just det, glömde skriva att vi har en spjälsäng redan som vi fått av en kompis. Men apotek hade jag inte haft en tanke på ännu. Bra tips!

      Radera
  2. Litet apotek är bra att ha... renässans näsdroppar, näsfrida, puder, alvedon supp, termometer, idominsalva med mera...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skriver upp din lista och ska se till att ha ett litet apotek redo när den kommer.

      Radera
  3. Jag rekommenderar bärsjäl i trikå när bebisen är riktigt liten. Då kan du mysa och bära med dig bebben överallt. Bärsjal kan låta lite krångligt men det är mycket lättare än man först tror. Läs mer på sjalbarn.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller helt med! Har nu en Beco bärsele men gissar att jag första tiden kommer använda en sjal också. Har fått tips om Moby som tydligen ska vara bra första tiden. Har en mycket aktiv Sjalbarnare i min äldre syster så hennes barn har jag burit mycket och det är ju så smidigt OCH mysigt!

      Radera
  4. samma vagn som du köpt också i mörkgrönt och svart har vi haft till alla våra tre barn så den är superbra! vi bor också på landet så bättre vagn får man leta efter :-) stort grattis och lycka till!
    kram från en trebarnsmamma i Jönköping <3

    SvaraRadera
  5. Hej Thilde! Har väl hamnat lite i fel forum, bebissnack, men jag måste fråga dig ang. sadlar. Köpt en 17-årig islänning, som jag bara rider lugnt. Men sadeln jag fick med tycker jag inte ligger bra alls! Han är bred, kort och svankryggig. Har du nån bra erfarenhet av bomlösa sadlar? Eller kan du ge mig några andra sadeltips till vettigt pris? Tacksam för svar! Jag bor i Vendel, så dyker det upp nå't, så bor jag ju nära dig! Tacksam för svar! Glad Påsk ! Hälsn Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skicka gärna ett mail till thilde@frostimport.com med dina önskemål på sadel + prisklass så kan jag se om jag kan hjälpa dig.

      Radera
  6. Hej!

    Fin vagn du köpt. Tänkte bara berätta att det där är ingen Brio Happy utan en Brio Nova :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bilden är inte på min vagn utan bara en som var rätt lik. Min är en Happy :)

      Radera
  7. Appropå apotek tycker jag personligen inte att det behövs till en början. Man köper efterhand att det behövs helt enkelt..Här hemma har vi bara en flaska Miniderm och en liten tub zinksalva till blöjutslag och thats it..=) Men något som är super är IKEAs små tvätthandukar 10st för 29 eller 39kr. Finns på barnavdelningen.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad skulle jag göra utan dina tips :)

      Radera
  8. Hej! Vill bara säga att ta det med ro, ni kommer inte att behöva göra något i panik så länge ni hjälps åt! Man blir så omtumlad med en ny liten personlighet som verkligen vet vad den vill ;), och alla dessa känslor sen.....oj oj oj!! Helt underbart, galet, kaotiskt och nåt man aldrig vill gå miste om!!!! Lycka till nu, hälsningar Anneli

    SvaraRadera
  9. Ett skötbord måste man bland annat ha...

    SvaraRadera
  10. Första tiden hade vi tvättmaskinen som skötbord, funkade utmärkt. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi kommer ha en bänkyta över hela tvättmaskinen och lika mycket till så det kommer vi använda som skötbord. Ska bara fixa bra plats för blöjor etc. så att allt fungerar smidigt.

      Radera
  11. Vill önska Er alla en riktig glad påsk!!
    Kram från Barbro

    SvaraRadera
  12. En bilbarnstol kan ju vara bra att köpa oxå;)Lycka till med bebben=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, Babyskydd (den första lilla bilbarnstolen för bäbisen) har vi redan fixat.

      Radera
  13. Massor med mat i frysen :-) Dubbla alla portion av köttfarssås och lign.
    Sittar just nu med en 5 veckors bebis på axlen, så det är tips från "första parket".

    Lycka til :-)
    Ursäkta språket, men är dansk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska göra mitt bästa för att fylla frysen. Kan verkligen tänka mig att det kan bli svårt att få till matlagningen varje dag med en liten.

      Radera
    2. Ja, visst låter det märkligt att man inte skulle hinna med att laga mat! Problemet är oftast att det är svårt att hinna laga mat när man själv är hungrig, det tar inte den lilla hänsyn till. Efter ett tag lär mans sig dock att både laga mat och diska med en hand ;)

      Radera
  14. Mjölkersättning... För det är ingen garanti att amningen funkar med en gång, eller inte alls som det var för mig. Så det är bra att ha hemma, det var räddningen första natten för oss!
    Och handdukarna från Ikea nån tipsade om innan kan jag bara hålla med om. De är oumbärliga.

    Lycka till, ni har en härlig tid framför er!

    SvaraRadera
  15. Jag rekomenderar nappflaska och nappar även en snuttetfilt, alltså en sådan som det oftas är en figur på tex hund kanin för alla små barn fryser om sina näsor man lägger den mot deras näsa och det är ingen fara att dom inte får åt sig den luft dom behöver ha.. alltså en i mjuk plych..det är bättre att andvända suppar än den flytande alvedonen dom har en benängenhet att kräkas upp den ( har den erfarnheten sen jag jobbade på barnavdelning)

    Lycka till nu med bebisen..
    Från Anette i Jämtland

    SvaraRadera
  16. Har tre barn, och mina enda tips är att baka bullar att bjuda på när alla kommer, och en medtagbar och avtorkbar skötdyna när man är hemifrån. Har använt bärsjal och vagn till mina barn i övrigt. Egentligen behöver man inte så mycket saker, och man har ju ganska gott om tid att känna in vad man behöver under tiden på BB och hemma de första dagarna. Många bodys kan vara bra om man får en bebis som kräks efter varje amning. Badbalja kan vara bra, men måste inte vara designade baby-special...etc. Annars har nog de flesta allt man behöver till en bebis - och lite till!

    Hälsningar och lycka till från Annika med familj

    SvaraRadera
  17. Hej Thilde!
    Jag kom på något efter att jag här läst vad andra har skrivit i komentarerna, du kan göra som min bekant gjorde hon sa till alla som kom för att titta på nyförvärvet att dom fick ta med sig fikabröd om dom hade tänkt och fika hos dom eller färdig mat som gick att värma snabbt och enkelt för då slipper du stöka på så mycke när det kommer folk och tittar på erat lilla goa barn när det har kommit..
    Lycka till nu med det som kommer att ske framöver för dig och Stefan.. Kram

    SvaraRadera