9 sep. 2013

Vilka flyttar med oss?

När vi till våren flyttar ner till Skåne så kan vi tyvärr inte ta med alla familjens djur. Självklart kommer hundarna Mimmi och Selma flytta med oss och även stallkatterna Mats (Stefans vän Mats) och Nalle. Eftersom jag är allergisk kommer de inte få bo inne i huset med oss men däremot finns redan en liten kattlucka ner till källaren som är jättestor och fin. Där ska vi göra i ordning ett mysigt litet rum åt dom som dom kan sova och äta i. Hur lär man vuxna katter att använda kattlucka om de aldrig gjort det förut?

Av hästarna som är några garanterade att få följa med. Det är mina sex lägerhästar Glói, Börje, Goliat, Hugur, Palli, Sproti och eventuellt också Reyne (som jag kanske ska köpa tillbaka). Ett par av mina ston vill jag inte heller sälja så Náttrún som är mamma till min hingst Ess bland annat och Rakel får flytta med och även Rakels lilla dotter Líf från Hökebo (Jippie! Jippie! Jippie!). Min hingst Ess från Hökebo kommer få följa med ner han också men kanske blir det att han åker iväg på träning först för jag skulle gärna få honom avelsvisad igen nästa vår. 
Jag försöker ju få sålt en stor del av min avelsflock och ett gäng av dom har redan sålts. Vill du hålla dig uppdaterad med vad som finns till salu och vad som händer i hästverksamheten så är det bara att klicka dig in på facebook och gilla Frostimport där. 
Kvar finns nu ettåriga Vikingur, tvååriga Mist, Smaeli och Sindý och så de vuxna och bedömda skäckstona Freisting och Ida. Skulle någon av dessa hästar inte vara sålda innan flytten får de förstås följa med ner. 
Fina katten Mats när han var liten.
Söta Nalle som kattunge (Mats bror).
Hur mycket jag än vill så kan jag inte spara på alla hästarna. Stoet Freisting känns det verkligen vemodigt att göra sig av med.


3 kommentarer:

 1. Så svårt det måste kännas att sälja hästar som du har fött upp och följt dag för dag. Det är ju en fantastisk flock du har med verkligt flotta o trevliga hästar.
  Mysigt för oss i Skåne att ni snart bor här.

  SvaraRadera
 2. Vår katt var nästan 7 år när vi installerade kattlucka - det tog ungefär 3 minuter - sen hade han fattat precis hur den funkade. Att sedan labradorvalpen fattade på 0,3 sekunder fick vi liksom bara hacka i oss... ;) Lycka till med flytten - ska bli roligt att få följa ert liv som Skånebor!
  /Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var ju skönt att höra. Då behöver jag nog inte oroa mig för att katterna inte ska förstå. Och någon liten valp har vi i alla fall inte i dagsläget :)

   Radera