30 nov. 2014

Här bor vi!

Det är ju på tiden att jag visar er lite av vår nya gård tycker jag. Vi trivs så otroligt bra här och det känns knäppt att vi tills för ett år sedan inte ens kommit på tanken att flytta till Skåne och nu känns det som det mest självklara beslut vi tagit. Hästarna, hundarna, katterna och vi trivs som fisken i vattnet och vår härliga gård Pomonadalen är precis vad vi önskat. Nja, hade vi haft lite mindre gräsmattor att klippa på sommaren hade den varit perfekt, men det får vi helt enkelt stå ut med. 
Bäst med gården är att det finns så många fina uteplatser i olika väderstreck så att det alltid finns ett lagom soligt/skuggigt läge för en fika. De som känner mig vet ju att jag älskar att fika så det har blivit en hel del kaffedrickande med vacker utsikt i sommar och även under hösten som varit otroligt mild och fin. Igår fick vi faktiskt vår första frost under natten och att ta på sig mössa och jacka känns rätt ovant. 
I huset börjar vi nu komma i ordning ordentligt men det tar sin tid. Det är ju föst när man bott ett tag i ett hus som man vet var förvaringen behövs osv. tycker jag. Vi har just bytt plats på det som är Elsies rum och kontoret till exempel eftersom vi insåg att vi hade satt kontor i det större rummet istället för tvärtom. Tanken är ju att Elsie och Oscar ska få dela rum så småningom (just nu sover Oscar i vårt sovrum) och då är tanken att ha en skön våningssäng åt dom. Än lär det dock dröja ett tag för Oscar vill ammas flera gånger per natt och Elsie sov inte själv i sitt rum förrän hon närmade sig två. Innan dess sov en av oss vuxna med henne och för oss har det fungerat jättebra. Då har en flaska välling på natten gått lätt att blanda och ge utan att vi måste springa runt i huset och väcka resten av familjen. Nu sover hon äntligen hela (!) nätter och vi är glada att det bara är ett av barnen som stör nattsömnen för oss.
Jag har inte så mycket bilder inifrån huset än men det ska jag se till att fota så snart jag får tid (alltid en bristvara hos oss). Lite utebilder kan jag dock bjuda på och även en länk till vår hemsida pomonadalen.se där ni kan se mer av gården (och boka boende om ni tänker semestra på Österlen). 
Utsikten från köksfönstret, innergården med äppelodlingen där nere.
Uthyrningslängan på gården
Ett av de små uterummen med utsikt ner över dalen och äppelodlingen
Ingången till vårt hus och en av alla rosenbuskar.

Vårt växthus/uterum där det är perfekt att käka middag på sommarkvällarna.
Ett litet hörn av trädgården.

5 kommentarer:

 1. Så fantastiskt vackert och stämningsfullt, som ett sagolandskap! Tänk att det finns så många olika slags natur i Sverige, det är som flera helt olika länder i ett och samma land :-) Förstår att ni trivs :-) Lena i Bohuslän

  SvaraRadera
 2. Det ser fantastiskt härligt ut! Sommarbilder i det här ruskvädret är precis vad man behöver för att veta att det snart vänder igen.

  SvaraRadera
 3. Använder du mailen du har i profilen?
  Isf väntar ett mail där på dig ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. jo, det är rätt adress (thilde@frostimport.com) och jag har börjat på ett mail till dig. Inväntar en lite lugnare dag bara :)

   Radera
 4. vilket fin ställe ni har hitta såg det på tv .

  SvaraRadera