21 jan. 2011

Ny frisyr

Selma fick helt ny frisyr idag när hon råkade ut för klippmaskinen. Det blev något helt nytt med hennes krulliga päls än samma frisyr på Mimmi.

Pälsen på benen och lite på huvudet fick vara kvar.

6 kommentarer:

 1. Hade det inte varit bra för hundarna att ha pälsen kvar
  under den kalla vintern?

  SvaraRadera
 2. Jag brukar klippa dom på hösten men vintern kom lite fort i år. Det blir till att sätta på täcken en tid innan den växer ut. Som tur var växer den jättefort på båda hundarna.

  SvaraRadera
 3. som pudel oppföder så er det bra ner det er så mycke snö och klippe dem så der våt kald pels varmer inte mycke.
  efter 3 mnd har det vokst ut noe så da ser de bra ut igjen.

  SvaraRadera
 4. De e ingen fara att klippa hundarna, de tycker inte heller om att få en massa snöklumpar i pälsen som de faktiskt får då de är långhåriga. Jag har en cockerpoo och en liten pudel,som klipps åretom oavsett årstid!Om det skulle bli jättekallt finns ju täcken precis osm du skriver! Måste ändock säja att det var en vågad frisyr;-)

  SvaraRadera
 5. Jovisst är den lite vågad :-) men det växer ut snabbt så det är bara lite skoj att experimentera ibland. Lite snyggare än Mimmis tidigare "Hyena frilla"
  ( http://thildesblogg.blogspot.com/2010/11/hundfrisyrer.html ) är den i alla fall.
  Selma får ha täcke både ute och inne i några veckor nu och verkar trivas. Hon höll precis på att byta päls från unghundspäls och det blev mycket tovor så jag tycker det är superskönt att slippa borsta varje dag (och hon är glad att slippa). Precis som ni säger slipper vi nu också snöklumparna vilket är jätteskönt.

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att du/ni har en labradoodle. Min Disa, golden/labrador har just fått åtta svarta valpar med kungspudeln Olle. Och jag ser mer spänning fram emot hur de kommer att se ut.
  Hälsar
  Eva

  https://disaochvalparna.wordpress.com/

  SvaraRadera