27 maj 2012

Vackra Sardinien

Nu är vi hemkomna efter en härlig vecka på Sardinien. Eftersom jag är så hemmakär är det helt underbart att vara tillbaka på gården och dessutom har ju sommaren kommit medan vi var borta. Blommande rapsfält, äppelträd och maskrosor. Vi kände av hur utvilade vi var efter resan när vi så fort vi var tillbaka på gården bytte om till jobbkläder och satte igång och fixa på gården med gräsklippning och annat. 
På stranden norr om Stintio.
Vi hade tyvärr lite otur med vädret under vår vecka då vi fick en del regn men de sista dagarna sken solen och vi använde de regnigare dagarna till bilutflykt, läsning och allmänt slappande vilket var väldigt skönt det också. Vi bodde mitt emot en mataffär dit vi kunde kila ner och köpa gott fika och glass när vi fick lust. Gillar verkligen Sardinien och att vara där som turist var väldigt enkelt och smidigt. Vi gjorde två dagsutflykter med hyrbil och spenderade de andra dagarna med att till fots se oss om (eller ligga och läsa på hotellrummet). Orken är ju inte riktigt vad den brukar vara nu när magen växer, men som tur var är Stefan inte mycket för att klättra i berg eller gå många mil så det krävdes inte så mycket anpassning. 
Här kommer en samling bilder från våra dagar där nere.

På bilturen mot Bosa fanns gott om betande djur. Snacka om häftiga naturbeten i bergen med havsutsikt!
Vägen till Bosa slingrade sig fram i bergen utmed kusten och var otroligt vacker.
Det var en lååång trappa upp till borgen i Bosa. Det blev till att vila på vägen och ställa sig och flåsa en stund (jag stod för flåsandet:) för att hämta kraft. Båda hade träningsvärk i vaderna i flera dagar.
Gamla stan i Alghero var fylld av trånga gränder med butiker och restauranger.
Vid muren i gamla stan där vi stannade på ett café för att fika.
Vid muren runt gamla stan.
En av de mulnare dagarna gjorde vi en riktig turistutflykt med båt till Neptunus grottor. Väldigt häftigt och stort, men oj vad dom visste att ta betalt av oss turister för inträde.
Sista dagen hade vi varmt och soligt men jag nöjde mig med att blöta ner fötterna. Något bad i det kalla havet blev det inte för vår del.

6 kommentarer:

 1. En fin bild på en blivande Mor.
  Lax tycker att färgen blå/turkos är riktigt somrig.

  SvaraRadera
 2. Så härliga bilder :)
  Ni ser ut att haft en lyckad resa :)

  SvaraRadera
 3. Vad fina bilder!!
  Som man säger " Borta bra men hemma bäst" eller hur?
  Kram Barbro

  SvaraRadera
 4. Hoppas det var skönt med lite miljöombyte. Men som du säger: " Borta bra men hemma bäst" ! Hoppas gården " överlevt " medans ni varit borta ! Valpar på gång snart då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det var jätteskönt att vara helt ledig från jobb, renovering och gårdsskötsel. Vi känner oss verkligen utvilade. Gården sköttes av kompetenta gårdsvakter så det var helt lugnt när vi kom hem- Valparna är beräknade att komma imorgon så nu väntar vi spänt!

   Radera