4 feb. 2013

Jag ska TÄVLA i dans!

Trots att det närmaste jag kommit dans är tre lektioner i Lindyhop för många år sedan så har jag nu tackat ja till att vara med i Tierps version av Let's Dance (läs mer i UNT's artikel). Vi är åtta personer som parats ihop och som får fyra söndagar på oss att öva in två danser (bugg och salsa) för att i början på mars ställa upp i en tävling som döms både av publiken och en jury. 

Jag kämpar på under första lektionen.
Det säljs biljetter som bara den och de räknar med att alla 400 kommer gå åt så jag ska alltså dansa inför en jättepublik tillsammans med en partner som är rätt grön på dans han också. Den jag parades ihop med är Bengt-Olov Eriksson som är kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Tierp.
Lite pirriga deltagare inför starten av första träningen.
Bengt-Olov tog det med ro och tog en snus medan han kollar in instruktörerna.
Vår första träning var igår och det gick verkligen inte bra alls... Jag som var nervös nog innan har nu blivit ännu nervösare. Då har vi dessutom bara testat på bugg än så länge och inte salsa som ju känns betydligt mer avancerat. Träningarna är 2 timmar per gång så det är alltså totalt 8 timmar som jag har på mig att gå från totalt värdelös till tävlingsklar. Att träna mellan gångerna är ju inte helt lätt eftersom jag är hemma med Elsie och Bengt-Olov är en väldigt upptagen man. Jag har som ett mantra försökt intala mig att det här bara är en rolig grej och att jag inte ska ta det på så stort allvar, men det är faktiskt inte helt lätt att tänka så. Bara att skriva om det här just nu ger mig en klump i magen. Alla tips på hur jag ska ta mig igenom det här mottages tacksamt!!!

10 kommentarer:

 1. Vill lyckönska dej till detta!!
  Hade du varit närmare skulle jag gärna komma och titta på er!!
  Ha en fortsatt bra dag!
  Kram från Barbro

  SvaraRadera
 2. Hej Thilde!
  jag minns själv hur svårt det var att komma in i buggstegen när man började.. jag går i bugg och har tävlat nån enstaka gång.. det är jättekul!
  det går nog bättre efter varje träning om ni har någon bra tränare :)
  så kände jag iallafall.. man blir bättre och bättre för var gång som går.. och salsa är ju inte så värst svårt det heller.. du fixar det, jag tror på dig ;)
  lycka till, och tro på dig själv att du klarar det så går de nog bra ska du se :) // Lia

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Ska försöka tänka lite positivt. Efter ett par dagar har jag kunnat bearbeta den första träningen lite och det känns lite mindre jobbigt. Fast nervöst är det fortfarande!
   Jag känner dock redan att det gett mersmak och jag vill mer än någonsin lära mig dansa.

   Radera
  2. ja det är bra det Thilde :)
   jag kan säga en sak.. jag tycker alltid att det är nervöst inför en tävling.. även fast jag tävlat endel förut.. det är alltid lika nervöst.. men det brukar kännas bättre när man väl är ute på dansgolvet :)
   det låter bra det, dans är riktigt kul :D
   // Lia

   Radera
 3. Go Thilde Go!!!!!
  Onskar dig all lycka till och ocksa att det blir himla kul!
  Ha de'!
  Andriette

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Kilar in hos dig då och då. Hade Islandshästar i över 15 år så det är kul att läsa din blogg. Lycka till med dansen!!
  Med vänlig hälsning,
  Tina
  http://www.tinan.blogg.se

  SvaraRadera
 5. Hejsan Thilde! Ett råd till dig är att du kan träna hel själv mellan gångerna som ni träffas så du får stegn och takten i din kropp.. Jag önskar dig ett stort lycka till med din danstävling nu.. du fixar det galant ska du se.. :))
  Hälsningar från Anette i östersund

  SvaraRadera
 6. Oo så kul! Jag hjälper dig gärna med lite Salsatips, jag har just startat dansskola i min "nya" by med bl.a Salsa med Klas som lärarassistent:-) Lycka till! Hälsningar Sandra (Bonde söker fru 2012)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaaa! Tips! Behöver massor. Haft en lektion och ska bara ha en till Salsalektion innan tävlingen. Dessutom måste jag lära mig gå i klackskor innan dess (!)
   Ni var ju helt underbart fina i varje avsnitt. Vi satt med ett stort leende på läpparna varje gång ni var i bild tillsammans. Så uppenbar och fin förälskelse. Vet precis hur det känns! Hoppas allt är fortsatt bra med er.

   Radera
 7. Suck, din blogg har "ätit upp" mina inlägg i 3 dagar nu men jag gör ett sista försök :-P
  Först och främst, det räcker inte med klackskor, det ska vara SNYGGA klackskor! ;-)Synd att ni bor så långt bort annars hade vi kört upp och tittat på tävlingen med ett par dojjor till dig och trimmat dig lite innan! Men, det enda man eg. ska tänka på är ett stort smajl och en jäkla portion attityd så är det inte så många som märker om man tar lite fel steg!
  Vi har det bra här, börjar komma i ordning i stöket, har ni vägarna förbi så kom in på en fika! :-)

  SvaraRadera