16 apr. 2011

Hingstfestival och leksaksshopping

Idag var det årets Hingstfestival på Strömsholm som arrangeras av Islandshästföreningen Idunn varje år. Örn var inbjuden i år och eftersom han stått hos Malin Kollberg på Öland sedan i Augusti var det tänkt att hon skulle rida honom. Hon har haft världens otur med influensa, följt av ett brutet revben och lunginflammation de senaste veckorna och kunde därför inte visa honom själv. Hos henne jobbar en erfaren tävlingsryttarinna som därför fick uppdraget eftersom Malin sett henne rida Örn och tyckt att det såg bra ut. Tyvärr var det nog lite för mycket nerver i kombination med att Örn inte kunnat tränas ordentligt den senaste tiden som ledde till att visningen kanske inte blev så flott som han har visat tidigare och tyvärr visades inte passen som han ju har fått 9 för. Jag är imponerad av att tjejen vågade sitta upp och rida trots att det bara var femte gången hon red honom, men så här i efterhand känns det förstås tråkigt att inte ha fått sitta där själv. Skönt att få tävla imorgon och inte bara vara åskådare!

Festivalen var fullspäckad med visningar av massor av hingstar och vissa imponerade verkligen. Dagens flottaste var utan tvekan världsmästaren Kraftur som verkar vara i sitt livs form och fick oss alla i publiken att busvissla och klappa tills händerna gjorde ont.
Stefan följde med till Strömsholm men körde sedan vidare ända till Gullspång för efter många års väntan har vi nu slagit till och köpt en fyrhjuling. Tyvärr kom vi hem lite sent så det blev ingen provkörning men provsittning hann jag med. Den kommer vara väldigt användbar i jobbet här på gården (ploga, harva ridbana, dra vattentank etc.) men det bästa är ju att det kommer vara så roligt!
Örn ville gärna gå i pass, men fick nöja sig med tölt, trav och galopp.
Fortfarande fastspänd på släpkärran, men det var häftigt att få provsitta ändå!

1 kommentar:

  1. Åhh vilken fyrhjuling. Skulle oxå köpa en men vi kan inte bestämma oss för vilken. Kanon bra och ha här hemma på gården.Hoppas du har haft en trevlig söndag me massa sol:)

    SvaraRadera