2 apr. 2011

Man märker inte...

...precis när det händer men en dag har man blivit mycket äldre än man trodde. Först tänker man att man är precis samma person som för fem/tio år sedan men sen när man tittar närmare på det så inser man att mycket har ändrats. Ta bara TV som ett exempel. Plötsligt tänker man "-Ja! Idag är det På spåret!
Det är inte länge sedan man zappade förbi sådana program och undrade vem som orkade kolla. Sedan är det ett tag sedan jag var såpass insatt i modet att jag brydde mig om nya trender. Nu är jag där när jag anser att jag liksom hittat "min stil" och trivs med den. När jag var lite yngre och "lite hippare" såg jag vuxna runt omkring mig hela tiden som "hittat sin egen stil" dvs. var kvar i lite samma trender som hade varit coola när de var unga och hippa. Det är konstigt hur det där sker så gradvis att man inte märker det. 
Från att vara en "ung företagare" så har jag nu plötsligt reducerats till bara "företagare". Jag har väl ännu en släng av min återkommande åldersnoja. Har ju redan beskrivit den lite i inlägget "Jag känner mig så gammal!"
Undrar också över en annan sak. När blir man tant?

9 kommentarer:

 1. Hej jag följer din blogg lite på håll om man säger så. Nu måste jag bara komentera ditt inlägg. Jag är snart 40 (i sept) tattuerad och klär mej i jeans och tröjor precis som "ungdomarna". Kollar aldrig på "gammeltv". Jag känner mej inte gammal utan ser fram emot den "stora" dagen då jag ska ha en JÄTTE fest. Min 4 år äldre syster däremot klär sej som en Tant så det smäller om det, hon har alltid klätt sej så. Man blir inte äldre än man gör sej ;)Inte ens min farmor 88år är tant, hon är en DAM. Lev bara och gör det som känns bra för dej.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 2. Hej Thilde!
  Du har långt kvar till du blir tant!
  Med den fart o fläkt du har så förblir du
  nog alltid ung! Härlig blogg!

  Kram Inga.

  SvaraRadera
 3. Det finns ju pantertanter och alla möjliga sorter. Du får satsa på att skapa en ny genre för oss som ständigt är i farten men av någon outgrundlig anledning blir äldre. Och kanske ibland något visare.

  Hälsningar från den ivriga, 50 +

  SvaraRadera
 4. Oj, vad dina tankar satte fart på mina...

  När jag var 15år och cyklade till skolan ropade några småkillar efter mig -Tant! Det måste ha varit en stor upplevelse eftersom jag fortfarande kommer ihåg det efter 29år!

  Men det ligger mycket i uttrycket: "En del blir tant direkt medans andra aldrig blir tant!"

  Själv är jag gärna ung i sinnet men gammal och klok!

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 5. Tant har ingen ålder utan det blir man när man gör sig till tant. Men när man är 70 + kan man nog iaf säga tant. Men när man får barn, och blir mamma, det är då livet börjar på riktigt. Det är då livet får den riktiga meningen :)

  SvaraRadera
 6. Hej Tilde.
  Jag hade en liten flicka boende hos mig i perioder under flera år via LSS. Vid nåt tillfälle så kläckte jag väl en kommentar om att jag började att bli gammal & rynkig varvid hon sa: Gubbe blir man vid 25 & kärring vid 55, så det så!!! :o))
  Lite gulligt sagt som tröst av en 9-åring tycker jag!!! :o))
  Ha de´ gott!!
  Pia i Västervik

  SvaraRadera
 7. Vill också gärna bli både gammal och vis och det där med att vara LITE tant ibland känns faktiskt inte så skrämmande. Jag gillar ju "På spåret" och att smånynnande vattna blommor då och då :)

  SvaraRadera
 8. Hejsan
  Jag hörde att du skulle ha hästarna upp i untra i sommar och ha läger här. Vad roligt :D Hoppas att du har hittat några bra ridvägar :)

  SvaraRadera
 9. Tant har ingenting med ålder att göra. Det finns tanter som är 18, och det finns kvinnor som är 70 som inte är tanter :)

  SvaraRadera