30 mars 2011

Spela spel!

Jag är svag för nästan alla sorters spel. Brädspel, kortspel och lekar är ju så otroligt kul (med undantag för TP som jag slutade spela någon gång i tonåren och inte provat igen sedan dess). För att få utlopp för det här har jag och några vänner nu startat en spelklubb som kommer ses regelbundet och fika och spela olika spel.

Hittills har vi spelat spelen Pratmakarna och När och Fjärran och på någon framtida träff i sommar har jag önskat att vi ska leka Dunken (eller "Burken" bland vissa) här hemma på gården. Med gårdens alla byggnader så kan det verkligen bli en utmaning. Jag tar gärna emot tips på era favoriter där hemma både bland kortspel, brädspel och utomhuslekar. 


Ikväll ska jag flyga till Växjö för att imorgon bitti föreläsa där på ett frukostmöte. Det är ett nätverk som kallas för Expansiva Växjö och åhörarna kommer mest bestå av etablerade företagare. Som vanligt är jag lite lagom nervös så här dagen innan men när jag väl sitter på tåget hem imorgon hoppas jag vara nöjd med mitt framförande och taggad att ta mig an nästa. Det är ju faktiskt för det mesta otroligt kul det här med föreläsningar och så kallar jag ju även föreläsandet för Mitt nya jobb (men planerar förstås inte att sluta med hästarna någonsin!)
Avslutningsvis kommer här en bild på vackra hunden Brandy. I en kommentar i inlägget Kristallengalan så önskade han att få vara med och självklart vill jag inte göra en vit herdehund besviken. Att jag klippt honom en gång räcker gott och väl.

12 kommentarer:

 1. Åh, vilken bra idé med spelklubb! :) Älskade det gamla klassiska "Bondespelet" när jag var yngre. Har dock inte spelat det på många år nu.. Annars tycker jag att "Galenpanna" och "Med andra ord" är roliga.
  Kram Susanne K

  SvaraRadera
 2. Hej, jag är intresserad av en labradoodle och har sett att din mamma är uppfödare, har hon någon mail man kan skriva/fråga till?

  SvaraRadera
 3. Jag säger som Susanne K. När jag var ( yngre / mindre så ägde jag också ett Bonde-spel och det var väldigt roligt, man skulle så och skörda och lägga pengar på hög samt att man kunde köpa större gård, tyckte att det var spännande.
  Och nu skall Thilde till Småland igen, hanske du köper Huseby.
  Ha en trevlig dag i Småland önskar en glad Lax

  SvaraRadera
 4. Rödavita Rosen är ju jättekul lek att lekautomhus. Lite mer avancerat än dunken och tar lite längre tid men kul är det!

  SvaraRadera
 5. Med vilda gester och med andra ord har vi som familjespel till nyår=) Alltid lika roligt//Stina

  SvaraRadera
 6. Oj finns ju massa roliga lekar och spel, älskar att spela och leka ju =)
  Det du kallar för dunken kallar vi för dunk-gömme (det körde vi alltid i skolan på varenda rast).
  Roliga spel är, Så kan det låta, Pictionary, Monopol, TP (vi har disney-versionen), Cluedo mfl.
  Roliga kortspel, Canasta, 500, 31, Texas Hold ém m.fl.
  Utelekar är lite svårare. Återkommer när jag fundrerat vidare på det.

  SvaraRadera
 7. Hej vad fin jag är!
  Längtar till sommaren när jag ska leka med Mimmi & Selma.
  Kram.

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Vad är dunken/burken? Jag har aldrig hört talas om det. Skulle du vilja förklara? :)

  SvaraRadera
 9. Dunken/Burken är en form av kurragömma. Man väljer en punkt tex. ett träd eller en burk som placeras ut på en öppen yta. En räknar, alla andra gömmer sig och sedan gäller det för den som letar att hitta folk. Det som gör det spännande är att den som gömt sig kan klara sig från att bli "tagen" om den hinner fram till burken först (alt. tar i trädet). Den som söker vågar sig alltså sällan långt ifrån burken/trädet eftersom den måste både hitta den som gömt sig och sedan hinna till burken/trädet först och skrika "Dunken!" (eller burken beroende på vem man lärt sig av). Den som är allra sist kvar att gömma sig kan sedan "frita" alla som inte hunnit först till burken genom att kuta dit och skriva "Fridunk för alla".

  SvaraRadera
 10. Hej Thilde! Härlig blogg du har! :)
  Mitt speltips till dig är Med andra ord.

  "Du ska säga samma sak, med andra ord, under tidspress!

  - "Du har den på ryggen när du hoppar ut ur ett flygplan på 1000 meters höjd".

  När din lagkamrat sagt "fallskärm", tar du kvickt nästa pollett.

  - "Den luktar illa och åker runt bland husen och hämtar avfall"

  Svarar lagkamraten inte sopbil direkt, utan tvekar, börjar motståndarna tuta i sina pipor för att stressa och försöka sabotera för er. Då är det lätt att tanken snubblar, tungan fastnar i gommen och skratten som följer får er att kikna.

  Men hämnden är ljuv, i spelet finns också ett antal tjuvpolletter som tillåter dig att sabotera för motspelarna. Det innebär att striden om segern alltid blir elak, hektisk, knivskarp och mycket rolig ändå in i MÅL!!!

  Detta är 2:a upplagan med helt nya ord. Bl.a finns "Youtube", "Facebook" och "Mustasch" för att nämna några.

  * Från 9 år.

  * För 4-8 personer eller lag.

  * Tid 20 minuter.

  Spelregler på svenska, tar max 1 minut att lära sig att spela." - http://www.partykungen.se/med-andra-ord.html

  SvaraRadera
 11. spel och lekar bläää

  SvaraRadera