28 mars 2011

Hingstbus är så härligt!

Idag släpptes hingstarna Snafs och Elvis ihop för första gången och de fann varandra på en gång. Det blev kapplöpning, stegringar och en massa lek tills de båda var helt utmattade. Vårsol, värme och lekande hästar är sånt som får mig att må toppen även en trött måndag som denna.
Här kommer lite bilder på buset.
Att stå på bakbenen när de busar är typiskt hingstar.
Det var väldigt jämnt i leken trots att Elvis är ett år äldre än Snafs.
Snafs fick svårt att hänga med och hämnades genom att bita Elvis i farten.
Ena stunden var det Elvis på bakbenen...
...och nästa var det Snafs som stegrade sig.

4 kommentarer:

 1. En fråga från en som inte kan något om hästar. Finns det inte risk att dom skadar varandra? Eller är det nån sorts maktspel för att bestämma en rangordning i flocken?

  SvaraRadera
 2. Vad dom håller på med här ovan är faktiskt bara lek även om det ser hårdhänt ut. Dom hade bekantat sig med varandra genom att stå i stallet i boxarna bredvid varandra och när jag väl släppte ut dom så skrek dom lite och spände upp sig innan det snabbt övergick i lek. Efter det är rangen uppgjord och troligast är att den äldre är ledare över den yngre. Jag är alltid extra försiktig med hingstar men dessa två är så unga att det inte är knepigare än med ett par valacker. Mina vuxna hingstar går också ihop med unghingstar men inte med andra vuxna hingstar för då finns risk för hårda kamper med risk för skador.
  Leken ovan är inte helt olik hundars bus faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Jättefina, det ser så härligt busigt ut!!
  Kram från Pia

  SvaraRadera
 4. Längtar tillbaka till hästlivet när jag ser detta! men en dag....en dag....då ska jag ha en häst!

  SvaraRadera