18 apr. 2011

Vilken tjej hon är!

Venus verkade stortrivas på tävlingsbanan igår och hela dagen sken solen över Sörgården utanför Uppsala. Vi ställde upp i Femgång på förmiddagen och tölt på eftermiddagen och hon skötte sig exemplariskt i båda grenarna. I femgången missade jag den ena passläggningen men fick till den andra som tur var och fick poängen 5.5 för den. Eftersom man räknar ut ett snitt av de två läggningarna och den poängen sedan räknas in dubbelt i totalen så drog förstås min passmiss ner totalpoängen en hel del. Den hamnade på 5.17 och vi är nu B-klassade i Femgång. För min egen skull räknade jag ut att om jag hade satt båda passläggningarna och fått 5.5 i båda hade totalen hamnat på 5.80. Då hade jag och Venus varit i A-klass nu! Det är lite härligt att tänka så för då vet vi att det finns mer att göra på nästa tävling. Innan dess är det dock avelsbedömning som gäller och vi siktar nog på visningen i slutet av Maj då ESS också ska visas. 
I femgången fick Venus 6:or rakt igenom på tölten. Så härligt!
Ett nöjt ekipage under skrittvisningen.
Alla ögon på oss men jag lyckade hålla nerverna i styr.
I slutet av T3 uttagningen så var hon lite trött och formen blev
lite väl hög sista sträckan men hon kämpade på.
Mera tölt...
För den lilla grupp som bryr sig lite mer om Venus resultat än de flesta kommer här en liten poänguppställning från gårdagens Femgång:
Tölten= bara 6:or
Trav= 6 av en och 5.5 av två domare
Skritt= Bara 6:or
Galopp= 5.5 (efter att ha fått avdrag -0.5 pga en felfattning de första stegen. En liten onödig miss av mig)
Pass= 6 av en 5.5 av två domare (och så 0p från alla tre på 1:a läggningen som bara blev galopp)
Vi är väldigt glada med den debuten tillsammans och detta trots att Venus jobbat nästan hela vintern i Agerstas verksamhet. Hon kom hem från den senaste perioden där för bara en dryg vecka sedan.
Vilken tjej hon är alltså!

10 kommentarer:

 1. Gud vad kul Thilde!!
  Venus är ju allra bäst! :)
  Himla fin galoppbild i förra inlägget också!

  SvaraRadera
 2. GRATTIS! Vilken dag ni fick och vilken insats du gjorde.

  SvaraRadera
 3. Grattis!
  Det är en sån här häst som alla söker men få finner...

  SvaraRadera
 4. Grattis!
  Härligt att det gick så bra med v-power!=)Kram Emma

  SvaraRadera
 5. WOW så härligt det måste kännas, och ni är ett väldigt snyggt par..

  SvaraRadera
 6. En liten korigering - Visning i maj av Ess är det förståss. Kram // Malin - som har Örn på Öland!

  SvaraRadera
 7. Vad kul! Grattis! Spännande att läsa hur det går med visning sedan :D

  SvaraRadera
 8. Nu har jag rättat Malin. Så mycket tankar kring Örn nu att Ess byttes mot honom :) Klart jag inte ska sticka med din Örn till någon bedömning. Hans fina poäng får duga tycker jag!
  Kram

  Till Cristina som menar att de här hästarna är sällsynta. Nja, jag vet inte om de är så otroligt sällsynta. När jag köpte Venus var hon en ganska tjock häst som inte hade speciellt fina gångarter och behövde ridas till en hel del. Hon har varit en bra verksamhetshäst och sakta men säkert blivit starkare och gladare och är nu en härlig ridhäst. Poängen är att de finns överallt men döljs kanske bakom en sur och tjock fasad helt enkelt. Gör dom glada, få dom att känna sig duktiga, älskade och fina så kommer dom växa kan jag lova!

  SvaraRadera
 9. Vad fint skrivet Thilde. Är man glad och trivs så lyser det liksom igenom, både djur och människor. Då fixar man så mycket mer...

  Grattis till en fin dag!

  SvaraRadera
 10. Hej igen
  Du har så rätt och det var inte att det finns få hästar som är bra, utan att de inte alltid hittas pga att det inte är alla som ger sig och hästen tid. Tycker att du skrev en jättebra beskrivning i ditt svar ovan.

  SvaraRadera