11 apr. 2011

Vadstena har vunnit!

Där är våren redan på god väg och gräset har redan börjat gå över i grönt. På fälten som såddes i höstas är det alldeles illgrönt och på bilresan hemåt (igår kväll) efter helgens kurs så var det lite deppigt att se färgerna försvinna mer och mer. Det är en del snödroppar, tussilago och krokus här förstås och idag var det gott om blåsippor i skogen men fälten är övervägande brun/beige och färglösa. Att besöka Östergötland var dock en liten försmak på allt det gröna som jag vet snart kommer även hit. Vädret har för mig som hästbonde varit helt perfekt den senaste veckan med sol, blåst och torka så om tre veckor när första fölet beräknas komma så ska det nog vara torrt och fint i alla hagar.
Helgen utanför Vadstena på den fina gården Ekhaga bjöd på gott om sol, 15 grader varmt och en massa härliga framsteg i ridningen för kursdeltagarna. Redan i Maj ska jag tillbaka och det ser jag fram emot!
Vindkraftverken utanför Vadstena är så fina på de vårgröna fälten.
På Ekhaga bjöds alla kursdeltagare på en
härlig trerätters middag efter kursdagens slut.
Här hemma möttes jag av en av mina blommor som uppenbarligen
har fått vårkänslor och börjat blomma för fullt.

6 kommentarer:

 1. VAD är det för blomma? Den ser helt fantastisk ut, en sån vill jag ha.

  SvaraRadera
 2. Jag vet ju aldrig vad blommor heter... Tror det är någon sorts orkidé men är inte helt säker.

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga bilder!
  Blomman är en orkidè!

  Kram Inga.

  SvaraRadera
 4. Orkidén heter Dendrobium-Phalaenopsis en hybrid av Emma sorten. Blommar inte om på samma bulb utan på nästkommande som växer fram.
  Mia

  SvaraRadera
 5. Thilde: Såg du att det riktiga namnet på din orkidé härovan? Alltså bergsäkert en orkidè :)
  Mia

  SvaraRadera
 6. Tack! Vilken kunskapsbank det finns där ute hos er läsare. Nu ska jag hälsa min mamma vad det är för blomma för hon blev sugen på att också skaffa en sån. Tack igen för hjälpen!

  SvaraRadera