23 aug. 2010

Labradoodles (eller pudradorer)

För drygt sju år sedan flyttade jag hit till gården och skaffade med en gång en hund såklart (hade ju redan villan och volvon). Det blev Mimmi som är en korsning med schäfer/pudel. En mycket ovanlig "sort".
Jag och Mimmi sommaren 2003
Mimmi visade sig ha en perfekt päls för mig som är lite allergisk eftersom hon inte fäller och intresset för pudelkorsningar föddes genast.
Mimmi 

Två år senare ville jag ha en till hund och valet föll på Viska som är en 1:a generationen Labradoodle.

Viska 10 veckor gammal 

Viska som vuxen

Viska som var generation 1 fick tyvärr päls som fällde och med min allergi var det inte det bästa förstås. Efter några år fick hon därför flytta till min pappa och där trivs hon hur bra som helst.
Efter att ha läst mer om "rasen" labradoodle som är jättestor och populär utomlands ville jag inte ha något annat än en sån och i vintras flyttade nya familjemedlemmen Selma in i huset. 
Selma 6 månader
 Hon är född i England och är 5:e generationen Labradoodle. Hon är en supermysig hund på alla sätt och vis och trots att hon nu bara är 9 månader så glömmer man det lätt för att hon är så klok redan (och stor). 
Jum Jum (en avkomma till Mimmi från 2008) och Selma 12 veckor gammal

Selma ser havet för första gången
Selma ser lite galen ut i sin nyklippta sommarfrisyr
Nu vågar hon gå i vattnet ibland men hon har inte lärt sig simma. Planen är att Selma i framtiden ska få valpar och vi hoppas förstås på att hitta en fin Labradoodle hane till henne då.

Labradoodles används även som vårdhundar och i min familj finns det nu hela fyra labradoodles i olika åldrar. Ok, jag erkänner, namnet är inte jätte tufft precis. En kompis föreslog faktiskt att vi ändrade och började kalla dom för Pudradorer.


8 kommentarer:

 1. Hej vad kul att du skriver om pudelblandningar! Själv har jag en schnoodle (schnauzer + pudel) som i dagarna fyller 14 år. Här kan du hitta en bild på honom: http://blogg.trebarnsmamman.se/?p=1054

  SvaraRadera
 2. Vilken jättevacker hund Selma är!!

  SvaraRadera
 3. Jag är förstås lite partisk men det tycker jag också!

  SvaraRadera
 4. Hej Thilde, vet du vart man kan vända sig för att kunna köpa sig en labradoodlevalp? Har sökt med ljus och lykta på internet efter labradoodles men inte hittat något vettigt.

  SvaraRadera
 5. Hej !
  Va kul att hitta hit till din sida. Har själv två av denna mysiga typ av hund en labradoodle F1 och en Labradoodle 3 generationen.Kika in på Http://hundgarden.zoomin.se
  MVH Anki

  SvaraRadera
 6. Hejsan vi har oxså en labradoodle som heter Molly och är nu 1 ½ år och är jättetrevlig och genomsnäll man blir glad när man ser andra lika trevliga hundar: vår Molly ser precis ut som Selma

  SvaraRadera
 7. Hej Anne-Marie! Var har du hittat din labradoodle? Jag vill gärna ha en :-) gärna nu till sommaren! Svara gärna här eller till mig direkt! Epost: barapetrasepost@gmail.com / hälsningar Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns inte så många uppfödare än tyvärr. Vi hoppas på att Selma ska börja löpa snart för i så fall blir det valpar som är leveransklara i sommar. Om du vill stå på intresselistan så kan du maila mig på thilde@frostimport.com

   Radera