17 jan. 2011

Och då kom vintern

Bara för att jag snackade om vår. Igår började det plötsligt snöa och på morgonen vaknade jag till ett snötäckt landskap och fint och kallt väder. Idag blev det en tur till ett par stall och så kollade vi på några hästflockar som är ute. Otroligt härligt att få sitt lystmäte (nästan) av hästar. 
Ikväll ska vi kolla på handboll eftersom Island spelar mot Japan. Det är otroligt stort här på Island med handboll och alla familjer jag mött är jätte engagerade i kvällens match. Måste nästan fortsätta heja på Island när jag åker hem för ingen skulle bli lyckligare över en medalj än Islänningarna.
Avelsstona visste precis vad som väntade
när Gummi prasslade med sin godispåse.
Ett av deras äldsta avelsston.
Vädret slog om helt och blev vintrigt över en natt.

4 kommentarer:

 1. Är du på Bakkakoti och ser ett sto som heter Lina från Bakkakoti e Blakkur 990 frá Nupi, får du gärna ta en bild. Vore kul att se hur hon ser ut eller vad hon har för färg. Det framgår inte av WF. Hon är över 20 år, så hon kanske inte finns mer?! Kom bara på tanken när jag läste din blogg. Trevlig vistelse på Island.

  SvaraRadera
 2. Hon tillhörde den nu avlidne gamle bonden Jón och hon finns tyvärr inte mer. Jóns barn som nu sköter gården kommer tyvärr inte ihåg henne och minns därför inte heller vilken färg hon hade. Som tur var är det bättre ordning på registreringen av hästarna på Island nu än det var då.

  SvaraRadera
 3. Det är verkligen en exotiskt plats detta Island och de snabba väderväxlingarna är väl vanliga där?

  SvaraRadera
 4. Hej! Vore roligt att höra ett videoklipp där du prtar isländska. Det är ganska svårt att förställa sig =)
  För övrigt älskar jag dina bilder i hela bloggen och det är roligt att följa dig!

  SvaraRadera