29 okt. 2011

Höghöjdsträning!

Projektet som pågått i huset det senaste tiden handlar om att få alla vindskivor på plats. Det låter kanske inte så krångligt att få dit några brädor, men som allt annat så är det förstås en massa moment som jag inte visste om. På vårt hus är det dessutom ovanligt breda vindskivor som består av flera plankor av spontat virke som monterats ihop. Förutom att olja och måla i flera omgångar så tog själva monteringen på huset en massa tid. 
Flera gånger fick vi ta ner och ändra lite grand för att de skulle passa bra och att ta de 8 meter långa vinskivorna upp och ner var ganska knepigt. Jag stod på byggställningen och Stefan körde skyliften och jag är väldigt glad över den fördelningen. Visst tyckte jag att jag stod högt upp, men jämfört med Stefan var jag nästan i marknivå. Ena gaveln är nu nästan klar och imorgon kör vi vidare. Det här är det sista utomhusjobbet på huset som måste bli klart innan vintern. När det är klart är det dags att fortsätta med jobben inomhus och det passar ju bra nu när kvällarna blir mörkare.
Dit upp vågade jag aldrig. Korgen gungade
oroväckande tyckte jag så jag häll mig på ställningen.
Utan vindskivor ser huset rätt naket och lite skabbigt ut.
Stefan uppe vid nocken. Bilden är tagen från ställningen där jag stod.
Jag tyckte min plats var alldeles nog så hög!
Nu ser ni att det börjar ta sig. Det lilla farstukvisttaket återstår
fortfarande men de nya vindskivorna gör verkligen mycket
för huset tycker jag. Till höger ser ni ställningen som var min utpost.

5 kommentarer:

 1. Hej Thilde jag hittade precis din blogg, jag har inte tänkt på att du kanske hade en men vad kul att du hade för nu ska jag följa dig! Hehe, fint hus ni har köpt! Ha det bra kram :)

  SvaraRadera
 2. Då du inte tog in min kommentar, så förstår jag att du var medlem i Gyda och det går rykten om
  det också.

  SvaraRadera
 3. Jag förhandsgranskar inga kommentarer så din har inte tagits bort. Försök igen för det blev nog bara något fel när du skulle kommentera. Jag är medlem i idunn och inte i Gyda men jag vet inte vad du syftar på eller vad det har för betydelse. Mvh thilde

  SvaraRadera
 4. Kommentaren hänsyftade nog på att Ordföranden i
  Gydas Islandshästförening är anmäld för grovt
  djurplågeri och att alla hans 20 hästar är omhändertagna av polisen och några är avlivade.
  Du kan läsa mer om detta på Bonde-Susannes blogg.

  SvaraRadera
 5. Nä fy va otäckt! Hur kan man göra så! Blir så illa berörd att jag både mår illa och vill gråta när jag ser bilderna. Förstår inte vad kommentaren syftar på med rykten för själv visste jag inte vem den här hemska personen var innan jag läste artikeln. Trist att behöva se att något gått så här långt och man hoppas att fler ska våga säga till i tid så det inte blir så här fel igen!

  För er som orkar se finns det en artikel på arbetarbladet med bilder: http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.4049356-sa-har-levde-hastarna

  SvaraRadera