13 okt. 2011

Dags för operation!

Det var väl bara en tidsfråga innan jag skulle drabbas med tanke på den höga ärftligheten, men jag känner mig ändå alldeles för ung för att lida av åderbråck. Det började redan för några år sedan men då syntes det knappt och framförallt märktes det inte. Nu har det snabbt blivit sämre (främst det senaste året) och så fort benet inte är i högläge så spänner det ordentligt i det. Jag kollade upp det för en månad sedan och fick då även konstaterat att det var nästan lika mycket i det andra benet även om det inte gick att se på utsidan. Jäklar va jag kände mig defekt och ledsen efter det besöket. Åderbråck är ju inte direkt något man snackar om på fikarasten så jag kände mig som den enda som drabbats i min ålder. Jag har bara associerat det med mormor och andra gamlingar och jag kände mig verkligen besviken på min kropp som svek mig.
Jag fick också en chock när jag fick reda på hur mycket det kostar att operera (det måste i stort sett bli bensår innan det bekostas av landstinget). Idag är det dock äntligen dags och jag som aldrig blivit opererad förut är lite nervös.
Jag hoppas att jag från och med nu inte ska behöva dölja ena benet bakom det andra så fort en kamera åker fram. Det är så intränat att det sker helt omedvetet. 
Det senaste året har jag haft stödstrumpor på mig så ofta jag kan för i mitt jobb när jag måste stå mycket är det annars rätt jobbigt med värken i benen hela tiden. Det är tur att de kommit fina randiga stödstrumpor
Mina favoritstödstrumpor. De kommer jag fortsätta använda för att försöka hålla benen friska. Vill du köpa egna finns de hos de flesta hälsokostbutiker men även på nätet hos Phane
Jag älskar strumpbyxor eftersom jag då kan ha stödstrumpor under och inte behöver oroa mig för att blotta mina ben (här är jag och föreläser i Sävsjö).
Min intränade "dölja vänsterbenet pose" på Kristallengalan.

11 kommentarer:

 1. Var köper du dina stödstrumpor? Jättefina, såna vill jag också ha!! Lotten 32 år :)

  SvaraRadera
 2. hoppas operationen går bra..

  SvaraRadera
 3. känner flera killar som oxå har åderbråck å ingen big deal med op. självklart går det som på räls!kram!

  SvaraRadera
 4. Hoppas allt går bra! Skönt att bli av med besvären sen, men jobbigt med operation.

  SvaraRadera
 5. Jag håller tummarna för att du blir helt besvärsfri efter operationen! Och vill också gärna veta var man köper de fina stödstrumporna.

  Varma hälsningar från din ivriga läsare

  SvaraRadera
 6. Thilde,
  ville bara skicka en lycka till kram fran Wales!!!
  Hoppas att allt blir riktigt bra nu!!!
  Andriette & Co

  SvaraRadera
 7. Tack för era hälsningar. Allt har gått jättebra och förutom att jag känner mig som en mumie med mina lindade ben :-) så är jag piggare än jag trott så här dagen efter.
  Stödstumporna har jag köpt i hälsokostbutik men de går även att beställa på nästet bland annat hos Phane på följande länk:
  www.pahnemedic.com/product.php?iProductId=567
  Kan verkligen rekommendera dem!

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Läser din blogg och din stora kunskap om hästens färger. Är på G och köpa en welsh mountain 6 mån, isabell, men med skimmelmamma o fuxpappa. Vill dock inte ha en skimmel (har redan en!) och vill veta så hon ej är skimmel o kommer blekas. Får man be dig om hjälp? Tänkte kolla på henne på lördag... får man maila bilder o du kan ha en åsikt? Supertrevlig blogg!! mvh Madde, hindstorp@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag valde att operera mitt åderbråck med laser och är jättenöjd med resultatet som bara lämnade yttepytte små ärr. Det var smärtfritt och läkningen var snabb. Tyvärr kostar det ganska mycket att bli av med sina åderbråck men har man mycket besvär av dom så finns det ju inte så mycket alternativ än att ta bort dom. För mig var det en konstant svullen och trött känsla i benen som kunde gå över i värk i slutet av dagen. Det jobbigaste var dock komplexet över att ha ben man inte ville visa. Hoppas du blir av med dina besvär. Jag valde att radera kommentaren då den innehöll reklam och jag inte är intresserad av att min blogg används till det.

   Radera