10 okt. 2011

Att leva på sin dröm!

Det blev inte bara Norr till söder en vända förra veckan. Det blev Indal-Hökebo-Göteborg-Hökebo-Brösarp-Ronneby-Hökebo igen. Efter helgkursen i Norr dök jag neråt med flyg och föreläste på två plaster i Halland. Det var både min inspirationsföreläsning som oftast går under rubriken "Konsten att leva sin dröm!" men även en påbyggnadsdel som handlade om hur man som småföretagare ska tänka kring prissättning och hur man ska kunna ta betalt.

Kanske ska den delen ha rubriken "Konsten att leva På sin dröm!". Det är ju så oerhört många som startar eget för att de brinner för något och sedan aldrig får lönsamhet i sitt lilla företag. Jag får ibland frågan om vad jag jobbar med förutom hästföretaget som om det är helt självklart att jag inte skulle kunna försörja mig på det. Andra nästan skryter om att de minsann jobbar 20 timmar per dygn i sitt företag och skojar om att "sova för mån göra i ett annat liv". Jag tycker inte det är något att vare sig skoja eller skryta om såvida det inte är ens eget livsmål att få jobba så mycket. Jag tycker det är ett tecken på att man helt enkelt inte fått till det. Självklart måste man som småföretagare ibland jobba extra eller på obekväma tider men att ha satt det i system är inget jag blir imponerad av. Sen är det förstås inte bara att höja priserna och tro att det löser allt. Det gäller ju att få kunden att välja dig! Det och mycket annat diskuterades och det var nästan svårt att hålla tiden.

Det var spännande dagar och jag hoppas ha sått en del tankefrön hos åhörarna. Att jobba mer direkt mot småföretagare skulle vara väldigt roligt!
Det blev inte mycket paus här hemma sedan utan i fredags begav jag mig söderöver igen, denna gången till Österlen. I Häftigaste huset i familjen vid Brösarps backar spenderade jag sedan två dagar med familjen innan tåget tog mig lite norrut och helgen avslutades med en dagskurs i Ronneby (precis som för ett år sedan) innan jag flög hem igen. Den här veckan ska jag... ingenstans! 
Istället hoppas jag kunna vara i huset lite mer och det ska bli härligt.
Brorsan med sin snygga husbil och hans hund Sickan (Selmas kusin) hälsade också på i Brösarp när jag var där.
Det blev många till middagen och min kusin som fyllde 30 och jag som
nyligen fyllt 29 fick en stor tårta där det stod 59 på.
I Ronneby gjorde deltagarna fina framsteg. Här visar Ann att Totte
numera kan tölta istället för grisepassa.

2 kommentarer:

  1. Jag vann min första Islandshästtävling. Ställde upp i 4-gång efter enbart 5 lektioner. Och blev därmed klubbmästare =)
    Islandshästar är ju bara för goa =)

    SvaraRadera
  2. Va roligt! Vi islandshästälskare är alltid glada när fler blir frälsta.
    Fortsatt lycka till med ridningen!

    SvaraRadera