12 nov. 2011

Hejdå Hilda!

En av de första saker jag gjorde när jag flyttade hit till gården var att köpa mig en traktor. I annonsen stod det att den hade använts på en hästgård men att de nu bytte för att de behövde en större maskin. En liten traktor som var van att bo på en hästgård var ju precis det jag behövde. Det var inte den största eller ståtligaste traktor jag sett precis och varje gång jag kört henne till service så har det känts som en "Walk of shame". Men förutom det slitna utseendet var hon allt man kunde önska. 
Sedan dess har jag jag kört många hundra hösilagebalar, vattentanken och en massa annat med min trotjänare (Vem är Hilda?). Det är därför det nu är med visst vemod jag låtit Hilda flytta vidare. Än en gång är det en hästgård som startar upp och behöver en duktig traktor som startar även när det är kallt på vintern. Nu när vi har plogblad på fyrhjulingen, en grävmaskin och en granne med traktor är Hilda inte lika behövd längre. Vi önskar den nya ägaren lycka till och hoppas att gamla Hilda ska sköta sig i många år till.
Nu har hon flyttat till en annan hästgård...

3 kommentarer:

  1. Vad köper du istället då ??

    SvaraRadera
  2. Jag kommer faktiskt vara utan traktor ett tag och det jobb jag inte kan göra med 4-hjulingen eller grävaren kommer jag ta hjälp av grannen till (med sin stora traktor).
    Ska testa den här vintern i alla fall och se om det fungerar att vara utan en egen traktor.

    SvaraRadera