10 feb. 2011

Rädd för att köra bil

Det snöar ordentligt och blåser bara mer och mer för varje timme. Jag skulle åkt till Enköping och hållit lektioner under em/kvällen men det fick ställas in då SMHI gick ut med en klass 2 varning för området häromkring. Det ska komma runt 2 dm snö och det är stor risk för drivbildning så jag känner mig väldigt tacksam över att jag slipper bege mig ut på vägarna i mörkret. 
Jag har blivit mer och mer harig med att köra när det är dåligt väglag och särskilt om det är mörkt. Är det åldern som gör sig påmind tro?

Tänkte i brist på fint väder påminna mig om gårdagens sol med en liten video. Ni får också en känsla av hur mycket snö det är i hagarna just nu. Hästarna som promenerade ut i snön valde snabbt att återvända till den upptrampade stigen där dom kunde få upp farten. I djupsnön är det skare så det var väldigt tungt för de tjocka och högdräktiga stona att ta sig fram.

12 kommentarer:

 1. Tack för att du är klok nog att hörsamma vädervarningen. Det vore förfärligt att tänka på dig ute på vägarna med det oväder som pågår och som ska bli värre ändå.

  SvaraRadera
 2. Det var den en härlig film!
  Snacka om att gå i takt med musiken! :)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig film!
  Din blogg är bara underbar!

  Kram Inga.

  SvaraRadera
 4. Fler "pudlar" som vallar ser jag :P Vår storpudeltik har i alla fall inte läst rasstandarden för hon vallar som en tok, både människor och hästar ^^

  SvaraRadera
 5. Vad är det för kamera du använder när du fotar hästarna? :)

  SvaraRadera
 6. Härlig filmsnutt...såg jag "gamla Dimman" ta täten en stund???
  Klokt av dej att hålla dej hemomkring idag....de räckte att köra till Tierp ikväll för stallmöte för mej...mötet trevligt men vägen nej, inte sååå kul!!
  Kram
  Ewa

  SvaraRadera
 7. Ewa, Javisst var det gamla (och ganska tjocka) Dimman som tog täten en stund.
  Jenny, Mimmi är ju dessutom hälften schäfer så där kommer nog en del av vallningen från, men nu vet jag också att pudlar alltså också kan ha det i sig :)
  Emmy, Jag fotar (och filmar) med vår Nikon D5000

  SvaraRadera
 8. Vilken underbart rolig liten film, skrattade gott och fick lov att se om den ett par gånger, perfekt val av musik måste jag säga, hoppas på fler inlägg av det här slaget :)
  BrittaA

  SvaraRadera
 9. Hej
  hur länge har stona varit dräktig?Dom är ganska stor!!

  SvaraRadera
 10. Dom ska föla i Maj och Juni så de är rejält stora nu. Särskilt de äldre stona som fått flera föl redan. De flesta är i lagom hull men några (de som inte har föl vid sidan nu) är faktiskt rätt tjocka dessutom men det brukar försvinna när de ger di sen.
  Det är så härligt att se dem alla rulta fram med sina stora magar. Så mycket motion som på videon har dom inte fått på länge :)

  SvaraRadera
 11. vad äter dina dräktiga ston nu när det är så kalt??Eller överhuvedtaget??

  SvaraRadera
 12. De har fri tillgång på hösilage och får kraftfoder med extra protein och mineraler varje dag.

  SvaraRadera