6 okt. 2010

Att bo på hotell

Det låter ju lyxigt. Bo på hotell! Men det är faktiskt bara härligt och lyxigt om man kan dela det med någon. När det blir hotellövernattning i samband med jobb så är hotellrummet lite tyst, lite trist och då spelar det ingen roll hur bra inredningen är eller likn. Igår fick jag sätta på tv:n på hotellrummet för att det skulle kännas mindre ensamt och det var tur att vi hade något att göra under dagen och kvällen så att det inte blev så mycket häng på hotellrummet. 
Hotellet Emma i Östersund som vi bodde på igår
Något som alltid är lyxigt är dock att få äta hotellfrukost. Jag älskar frukost i alla formen och den får gärna ta långt tid. Tyvärr lever inte alla frukostar upp till mina "hotell-frukost-förväntningar" men oavsett standard så är det härligt att kunna välja mellan många olika saker. Värst är att jag i slutändan nästan alltid äter exakt samma frukost som hemma. Ska ta mig i kragen nån gång och äta bara pannkakor och grädde, eller bacon och ägg istället för min yoghurt!
Mmmmmm... Frukost!
I min familj finns en gedigen frukosttradition och för oss är en härlig frukost det ett av de bästa sätten att visa sin kärlek på. Stackars Stefan får dras med min aldrig sinande längtan efter att bjudas på en härlig frukost. Rätt svårt att sätta sig in i för en som tycker att frukost är något man bara gör och där det inte spelar så stor roll om det är hembakt eller köpt bröd. Ibland blir det extra god och extra lång frukost här hemma, men oavsett vem av oss som gör den så vet vi båda att det är mest för min skull.

Är det bara jag som är så här frukostfrälst eller finns det fler?

9 kommentarer:

 1. Jag ÄLSKAR frukost! En riktigt lång söndagsfrukost med nybakat bröd, massa olika pålägg, youghurt, juice, kaffe... Åååh! :D

  SvaraRadera
 2. JA en god frukost som serveras med det där lilla extra är ett av de finaste sätten att visa varandra kärlek. Synd att vi gör det så sällan, det är ju vardagsromantik som värmer mest.

  SvaraRadera
 3. Frukost är den bästa måltiden på hela dygnet, lite tråkigt att leva med en som inte äter frukost :(

  SvaraRadera
 4. Frukosten är bäst! Man blir så glad av en god frukost och håller med dig om att det är ett utmärkt sätt att visa kärlek!
  Favorit juicen, smothie med favorit-frukter. Hembakat bröd, muffins eller vad som helst. Det går ju så himla lätt att överraska också.
  Ha det så mysigt i kväll! Tänk så fort detta år gått.
  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 5. Frukosten är det bästa målet på dagen om du frågar mig =)

  SvaraRadera
 6. jag älskar också frukosten, men då helst på helgerna när man äter tillsammans med sin sambo i lugn och ro. Vi brukar ha varsin del av tidningen och disskutera det vi läser för varandra och äta mycket och dricka nybryggt kaffe till=) härligt=)Kram Louise

  SvaraRadera
 7. Det är väl den godaste tiden på morgonen. Tänk att få sitta ner med en eller flera morgon- tidningar samt Dagens Industri i lugn och ro och bara njuta. Samt att ta för sej av en god hotell-frukost. Det är mums det. Jag har ett antal sådana bakom mej efter ca: 3500 hotell-nätter. Det kan ta upp till 2 timmar, eftersom arbetet brukar starta kl:10.00.
  Passa på att njut även Thilde m sällskap.
  Som vanligt Ha de
  Lax

  SvaraRadera
 8. Vad kul att du har börjat blogga! Jag tycker det är fantastiskt att få bo på hotell ensam också, men det kanske blir så när man har barn... bara att få sooova länge i en härligt mjuk säng. :D
  Och hotellfrukost drömmer jag drömmar om, tyvärr är det sällan man kan komma iväg när man har hästar som måste tas om hand och desto färre hästvakter...

  SvaraRadera
 9. Jag älskar frukost!
  När man går och lägger sig på kvällen, lite småhungrig, så dyker tankarna upp "Vad gott det ska bli med frukost" haha

  tack för en superbra blogg!

  SvaraRadera