23 okt. 2010

Prydnad eller inte?

Stefan har fått ta hand om en gammal lastbil som nu står vid det nya huset. Han är förstås lyrisk precis som det går att vänta av en kille som gillar motorer och gamla bilar. Tyvärr har han inget lastbilskort så därför blev det så att hans pappa fick bilen och försöken att återuppliva den har sedan avlöst varandra
Häromdagen fick dom så äntligen resultat och kunde starta bilen och nu är det mer en tidsfråga än något annat innan lastbilen åker till deras lantställe i dalarna. För mig som saknar det glödande bilintresset har lastbilen mest varit ett orosmoment. Ska den bli ståendes i fler år på vår gräsmatta? 
Nu kan jag nästan njuta av att ha den där en tid eftersom jag vet att det är tidsbegränsat men jag får erkänna att jag har fräst lite över den emellanåt. 

Vad tycker ni? 
Är en gammal lastbil på tomten en prydnad eller något man vill bli av med?
Lastbilen på tomten

12 kommentarer:

 1. Hej Thilde följer din blogg tycker den är mycket bra, själv har jag inga hästar men beundrar dig.Jag har däremot en fin schäferhund. Men nu var det lastbilen, låt den stå den är ju ett smycke.Kanonfin.

  SvaraRadera
 2. Förstår om du var orolig över lastbilen, det hade jag också varit. Du är så flitig med din blogg trots att du har fullt upp med arbete. Alltid kul att titta in till dig. Kram.

  SvaraRadera
 3. Fin lastbil, men jag skulle inte vilja ha den på gården. Kul blogg, men hur hinner du med allt. Vi har en häst och tycker det tar mycket tid.

  SvaraRadera
 4. Jag är nog inne lite på ditt spår, hade nog inte uppskattat en lastbil som prydnad på min gård heller. :D Å andra sidan är den ju fin förstås...
  En här i trakten har byggt om nästan precis en sån lastbil till en A-traktor, du kan tänka dig hur glad man blir när man hamnar bakom den när man har bråttom till jobbet... den är inte helt enkel att köra om trots att den går sakta eftersom vägarna är rätt slingriga. :)

  SvaraRadera
 5. Hej kollega :-)

  Roligt att du börjat blogga...... Ang lastbilens vara eller icke vara, så är det nog en smaksak :-)

  Ha en fin helg! // Kram S

  SvaraRadera
 6. Den ser fin ut så då hade jag gärna haft kvar den, men hade det varit en bil i fallfärdigt skick så hade jag inte velat ha den kvar =P

  SvaraRadera
 7. Den är en Pärla som skall vårdas.

  mvh
  Lax.

  SvaraRadera
 8. Ta bort lastbilen från gräsmattan tycker jag.
  Fint gammalt fordon,dock ej på gräsmatttan : )

  SvaraRadera
 9. Tycker verkligen att det är en prydnad. Hade lätt kunnat ha en sådan på min gräsmatta, även fast jag inte egentligen har något bilintresse alls. Men den var ju superfin. :)

  SvaraRadera
 10. Jag tycker lastbilen är mycket snyggare än en traktor. Skulle dock inte vilja ha din intill mitt bostadshus utan isf vid ladugården dvs där det andra arbetsmaskinerna förvaras.

  SvaraRadera
 11. En riktig klenod!En sån fin gammal Scania med kran kan man ha mycket nytta av på en gård och den är i varje fall snyggare än den gamla Zetor tycker jag,och ser jag inte fel verkar den ha en reservmotor på flaket. Ha det gott!

  SvaraRadera