22 okt. 2010

Vad hände med garaget?

Ett av de första projekten som Stefan tog sig an efter att vi blivit sambos var att börja renovera vårt garage. Självklart behövde han en riktig verkstad för alla sina prylar. Istället för att riva hela det gamla garaget och bygga ett nytt som många hade gjort har han varsamt tagit till vara på stommen och taket och trots att det varit lite bökigt att komma åt med grävaren när grunden skulle grävas ur etc. så har han lyckats. 
Stefan och hans pappa hjälptes åt att få upp råsponten.
Igårkväll gjorde Stefan klart den sista delen av väggen och gaveln
så nu är det helt klätt med råspont.
Nu står det nya garaget där och det enda som saknas är portarna. Vi skulle vilja ha fina gamla portar och det verkar vara lite svårt att få tag på. Vi har en uppsättning på gång men det kan dröja innan vi får dom så eventuellt får det bli skivor för öppningen den här vintern.
Bara lite papper som skyddar fönstret vid målning skvallrar om att det är renovering på gång.
Nu är fönster, dörrar och ny panel på plats och invändigt har det kommit upp isolering och råspont. Det kommer till och med bli en liten fin kamin i ena hörnet när allt är helt färdigt. Just nu är vårt enda problem att garaget just nu är lite snyggare än huset vi bor i.  

Det blir ju lätt så, när man snyggar till en sak så blir andra skavanker plötsligt synliga. Ny panel på bostadshuset blir alltså också ett framtidsprojekt att ta tag i någon gång. 

Lite fler bilder och mer om garagets förvandling kan ni se och läsa om i inlägget:
Kvällspyssel på Hökebo

4 kommentarer:

 1. ska du hyra ut huset som tillhör gården sen när ni flytat in i det nya huset?

  SvaraRadera
 2. Vi har funderat på det men än är inget bestämt. Det bästa skulle vara om någon med egna hästar ville hyra in dom och själv bo här samtidigt. Problemet är dock att jag gärna vill fortsätta med ridläger här i alla fall något år till och då måste jag ha huset i några veckor. Vi grubblar alltså vidare på lösningar.

  SvaraRadera
 3. Är detta ett garage till nya huset? eller på den befintliga gården? MVH Helene

  SvaraRadera
 4. Garaget ligger på gården här i Månkarbo. Vid nya huset finns inga andra byggnader men självklart planeras bygget av ett garage även där någon gång i framtiden.

  SvaraRadera