24 okt. 2010

Tapethistoria

Inför rördragning och montering av radiatorer måste förstås en massa väggyta fixas till. Igår revs det bort tapet i mängder. 
Stefan kan nästan inte sluta när han börjat riva tapet.
Vårt nya ångverktyg hjälpte till en del men mest var det skrapan och handkraft som gjorde susen. 
Ångmaskinen var till hjälp på vissa områden.
Det sitter mellan 5-7 lager tapet i de olika rummen och det är rätt spännande när det går att se hur rummen sett ut tidigare. Här är några bilder på tidigare tapeter.
Närmast väggen i ett rum satt tidningspapper
Färgglatt var temat i många rum.
Söt tapet med små blåklockor.
Originaltapeten i ett av rummen.
De verkar ha varit mycket mer modiga med färg tidigare jämfört med nuvarande trend med ljusa väggar i alla rum.

4 kommentarer:

 1. Alltid lika kul att se vad som finns under tapeterna, men jag kan fortfarande känna lukten av blöta gamla tapeter som vi rev ner i förrförra huset :s USCH! Men det där med tidningar har vi varit med om. Läste en hel del nyheter om andra världskriget ^^

  SvaraRadera
 2. Vad spännande! Kunde ni datera tidningspappret? :)

  SvaraRadera
 3. Ett tips till er! Vi ska sätta upp renoveringstapet nu i sista rummet, så slipper man skrapa och ta bort gammal tapet. Har tröttnat på att skrapa och spackla.

  SvaraRadera
 4. Vi håller på och välja tapet till vårt nybyggda sovrum i vårt gamla hus på landet. Roligt, men hjälp vad mycket det finns att välja på! Den turkos tapet som du visade i ett tidigare inlägg har vi på halva väggen i vårt kök tillsammans med vit stående panel. Över spis och diskho har vi turkos glasmosaik! Mycket turkost kan man tycka, men det är ju så fint! Det är såå kul och läsa om dina äventyr även om jag aldrig suttit på en häst!! Tack för din fina blogg!

  SvaraRadera