15 okt. 2010

Det är svårt att säga förlåt!

Häromdagen pratade jag med en klok kvinna som hade en teori om att de flesta gräl i relationen sker strax innan middagen när man har lågt blodsocker. Jag tror absolut att det är en huvudfaktor (tillsammans med för lite sömn) till att folk blir osams över småsaker. Det finns förstås många olika knep för att undvika för lågt blodsocker (Stefan brukar ha en godis eller frukt i bilen till mig ibland). Sitter här och är mätt och nöjd och känner att inget i världen skulle kunna få mig ur balans. Väldigt annorlunda mot när jag trött kom hem och skulle börja göra middag. Tur att jag var själv här då och inte kunde fräsa åt någon som kom i min väg.
Det viktigast är nog att när det väl händer inse att det berodde på något så trivialt som blodsocker. Då kan det vara läge att säga just förlåt för att man brusade upp eller likn.

De som står mig nära och kan den konsten är mina hjältar och förebilder.
Kolla gärna klippet även om ni inte är några stora fans av Jonas Gardell. Hoppar ni fram till lite efter 13 minuter så avhandlas just det här med att säga förlåt och om hur de grälar

4 kommentarer:

 1. Jag har också kommit fram till detta med hjälp av min kära chef, och om man tänker efter så stämmer det himla väl! Oftast börjar bråken både med karln och barnen när någon (eller ännu värre ALLA!) är hungrig.

  SvaraRadera
 2. Vilket program/när var det som detta sändes,det var ett annat inslag som jag skulle villa se.
  Kan se att det är "Efter Tio" men dat vore bra att få dagen

  SvaraRadera
 3. HEJ THILDE!!! Sååå bra. Kommer till eftertanke. Märkbart tänkvärt mga gnger. Jag bara ÄLSKAR J, Gardell. -han e så underbar att lyssna på. E mkt interligent o soc begåvad man. =) Kul att susa runt lite på din Sajt. Ha de bra, Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Jag tror det var torsdagens program, alltså den 14 oktober.

  SvaraRadera