8 okt. 2010

Älskade rattmuff!

För flera år sedan skaffade jag en rattmuff till min bil för första gången. Äntligen slapp jag sitta med bara ett finger på ratten när det var kallt ute och händerna blev till isbitar så fort man höll i ratten. Min rattmuff (som var svart och diskret) har jag blivit lite lätt mobbad för i alla år. Så fort någon lånat bilen har den hamnat i handskfacket och jag har fått kämpa hårt för att försvara min rattmuff. Det sista året har rattmuffen försvunnit från bilen efter att sambon lånat den. Han tycker inte att det är tillräckligt bra grepp om ratten med rattmuff och har som alla andra plockat bort den. 
Häromdagen satt han själv där med bara ett par fingrar på ratten för att det var så kallt och jag höll återigen ett av mina "rattmuffs-försvarstal". 
Igår morse innan jag begav mig ut på min resa söderut så öppnade jag underklädeslådan i vår byrå och där låg den. Min alldeles egna nya ROSA rattmuff. Det blir en utmaning att köra runt med den (och ändå bli tagen på allvar i trafiken) men jäklar så mjuk och skön den är att hålla i.  


Den finns även förevigad på Ekhagas blogg.

11 kommentarer:

 1. Lessen att sejja det Thilde, men Jag håller med Stefan å alla andra ang.rattmuff, e ingen bra grejj. Vaför har du inte handskar på dej?

  SvaraRadera
 2. Jag vet att jag är rätt ensam om att gilla det... handskar är inte samma sak och så är jag generellt rätt dålig på att komma ihåg att ta med handskar/vantar. Huruvida den rosa ska få sitta kvar återstår dock att se. Kanske är min gräns nådd där:)

  SvaraRadera
 3. Rattmuff är ABOSLUT grejen! När det är -20 (eller -30 som det var i vintras!) så är man jäääkligt glad över en rattmuff de gånger man måste kallstarta bilen, och även annars. Jag har också en klämmig rosa en, fast en fluffigare modell, och det händer att folk PEKAR FINGER när man kör förbi! :o Men fin är den! :D

  SvaraRadera
 4. Rattmuff är helt RÄTT. Jag har också haft en förut, ingen annan än jag som gillade den. Men det är ju så skönt när det är kallt. Vantar är halkiga och man får inget bra grepp med dom.
  Håll fast vid din muff!!! :-)

  SvaraRadera
 5. Rattmuff är underbart! Själv har jag en rosa/svart med blommor på! Bland det bästa som finns på vintern, efter kupevärmare och is skrapan. :)

  SvaraRadera
 6. Å, vad jag känner igen mig nu... Har även jag uppgraderat mig till en rosa! Fast det är broderat Left och Right på sidorna, kanske lite too much :D

  SvaraRadera
 7. A vad glad grallan maste vara nu!

  SvaraRadera
 8. Jag använder rattmuff året om!!! På vintern värmer den helt underbart skönt, å på sommaren hindrar den ratten från att bli så där skållhet som den annars lätt blir när bilen stått i solen att par timmar *ler*

  SvaraRadera
 9. Härligt att fler är som jag. Håller med om att de även är riktigt bra mot sommarheta rattar!
  Nu när jag hör om blommiga och broderade rattmuffar blir jag sugen att uppgradera mig!

  SvaraRadera
 10. Stor avundsjuka har rådit här i ronneby sen jag hörde om din rattmuff! men nu sitter det en lika fin i min bil dessutom med matchande sittdyna! Kunde inte bli bättre, dessutom gick en del pengar till bröscancerforskningen på köpet!

  SvaraRadera
 11. Bra gjort Pernilla! Alla förtjänar en snygg rattmuff!

  SvaraRadera