7 okt. 2010

Härlig brevskörd

Efter att ha sett Bonde igår kväll så är jag lite besviken på vilka dom valde. Är så nervös över att det ska bli alldeles för tyst på Speeddate etc. vilket jag tror är risken i alla fall med en av dem, men det är väl bara att inse att det kan bli bra tv det också.
Jag minns när jag fick mina brev. På kvällen när Linda åkte fick jag hjälp av min kompis Åsa. Tillsammans läste vi alla breven och det blev en "Ja-hög" en "Nej-hög" och så förstås en "Kanske-hög". Ärligt talat så var det svårt att hitta brev att lägga i Ja-högen och många hamnade i Kanske-högen. Vid midnatt så satt vi där med bara tre brev i "Ja-högen" och jag blev mer och mer nervös. Nästa morgon skulle jag ha valt ut 12 (bra att dom ändrat till 10 i år) brevskrivare som jag ville träffa på speeddate. Det blev till slut 12 bra brev i Ja-högen och vi kunde gå och sova. Behöver jag ens nämna att Stefans brev genast hamnade i Ja-högen?
Jag och Åsa med brevskörden
Stefan avslutade sitt brev med en väldigt bra lista. Här är några punkter ur den:
klart jag blev kär!   
  •  Har en symaskin (som används)
  • Har svårt att skilja på "e" och "ä" när jag skriver
  • Har en egen traktor
  • Kommer ursprungligen från Stockholm
  • Kan för mitt liv inte sjunga, ta en ton eller ens nynna
  • Är en stolt farbror
  • Har en jättefin folkvagnsbuss från 60-talet
  Bäst med hans brev var nog inledningen där han beskrev hur han förberett sig för att skriva brevet. Han hade gjort en stor kopp te, samlat ihop en massa pennor, tagit på sig mjukisbyxor och så förstås turkalsingarna.

  Kärleksbrev är det alldeles för lite av idag. Tänk att det bara ska vara när tv är inblandat som folk tar sig i kragen och skriver ett brev till någon. Visst finns det väl massor av folk som man bryr sig om som förtjänar ett brev någon gång? 
  Länge leve de handskrivna breven!

  5 kommentarer:

  1. Ha ha...vilken tur att Stefan hade sina turkalsonger på. Annars hade det kanske inte blivit något.

   I början när jag såg Stefan så trodde jag inte att han var något för en bondjänta som dig. Tyckte han vekade lite snobbig och hans klädval tyckte jag inte passade in på en bondgård. Men sedan fick man ju se vilken underbar man han är. Tycker han är så fin din Stefan! :D

   Vem var det som skrev det STORA brevet med LITEN text!?

   SvaraRadera
  2. gick in på tv 4 hemsida och hittade din och stefans "första date" hehe man riktigt ser hur de lyser om er och va nervösa ni var! så himla gulligt :)

   SvaraRadera
  3. Hej Thilde!! Jag håller med dej att få ett handskrivet brev eller kort är alltid kul att få. Den som har skrivit har ju lagt ner lite extra på det. Jag undrar om mitt lilla brv har kommit fram till dej än?

   Din blogg är alltid kul att läsa och dina fina bilder som du har tagit.
   Ha nu fortsatt bra dag med Stefan.
   Kram Barbro

   SvaraRadera
  4. Håller med dig om att de handskrivna kärleksbreven inte ska förkastas! jag och min sambo skriver kärleksbrev till varandra då och då och det är ju en helt underbar känsla att både få och skriva brevet! Betydligt mer romantiskt än dagens klassiska sms :) Så lyssna på Thilde gott folk, fatta pennan :)

   SvaraRadera
  5. Sannerligen, länge leve handskrivna brev.
   Faktiskt var det genom de handskrivna breven som jag och min man faktiskt lärde känna varandra och kom till skott med att vi faktiskt var mer än vänner. Idag är vi lyckligt gifta! :)

   SvaraRadera