12 dec. 2010

Smart återvinning!

Nu när vi satt upp radiatorer från Lenhovda i de nya huset så blev det många oljefyllda element över som inte kunde användas där eftersom vi kommer ha ett vattenburet system (och bergvärme). I huset här på Hökebo finns däremot inget vattenburet system och uppvärmningen sker med hjälp av våra kakelugnar och direktverkande el. Radiatorerna som hänger på väggarna är av väldigt gammal modell och alla saknar termostat så när värmen går upp och ner ute så måste jag justera varje element manuellt. 
Nu har vi därför bestämt oss för att återvinna elementen från nya huset och sätta in i vårt gamla. De är mycket modernare och mer energieffektiva, men framförallt har alla den lyxiga detaljen termostat.
Stefan skruvar ner de gamla små elementen
för att ge plats för de nya.

4 kommentarer:

 1. Imponerande med er energi!

  SvaraRadera
 2. Vi bytte till oljefyllda el-element för något år sedan och de är väldigt behagliga med jämn värme över dygnets alla timmar, så det var bra att ni tog tillvara på dessa och skippade de äldre energislösarna.
  Hälsningar från en glad Lax.

  SvaraRadera
 3. Jag njuter redan av skillnaden i värme i huset. Mycket jämnade och skönare som sagt än de gamla små elementen. Förhoppningsvis kommer det även synas på elräkningen.

  SvaraRadera
 4. Passa på att återvinna Hökeboelementen genom att sälja eller skänka bort dem via Blocket, Tradera el. likn. De elementen kan fungera i sommarstugor eller som tillfällig värmekälla i gäststugor och bodar.

  Hälsningar från en ivrig läsare

  SvaraRadera