3 dec. 2010

Selma Snöhund!

Idag är det äntligen lite mildare ute med lagom minusgrader och pyttelite snöfall. Selma har inte tyckt så värst mycket om kylan och har tillsammans med Mimmi (som duktigt öppnar alla dörrar) gått in när det varit för kallt ute. Inte så kul för mig som en timme senare kommer till huset efter avslutat stalljobb och möts av ett kallt hus med dörren på vid gavel och två nöjda hundar sovande i köket.
Idag var hundarna med hela förmiddagen när jag sträckte tråd (och skakade bort snö som tyngt ner den så att den tänjts ut) och verkade tycka det var lagom kallt dom också. Selma gillar att gräva som jag skrev om i inlägget: Varför har jag hund?
Det är betydligt trevligare att hon gräver i snön än i lera som då var fallet. Nackdelen med snön är att det fryser till stora snöbollar på ben, nos och tassar. När de väl kommer in och allt tinar gäller det att ha handdukar redo för att inte köksgolvet ska täckas av en stor vattenpöl. Fördelarna är desto fler och jag slipper bada hundar fler gånger om dan så jag ska verkligen inte klaga på snön i köket. 
Gräva, gräva, gräva
Selma med sin snöiga nos.

5 kommentarer:

 1. Herligt at grave i sneen!

  SvaraRadera
 2. Vad hon har blivit stor <3 <3

  SvaraRadera
 3. Vad heter denna hundras?
  Fäller hon mycket?

  SvaraRadera
 4. Så fin hon är när pälsen fått växa ut, en riktig snödrottning.

  SvaraRadera
 5. Den kallas labradoodle och är inte godkänd i Sverige som hundras men ändå mycket populär. Som tur var fäller de inte. Vill du läsa mer som jag skrivit om dom så skriv in Labradoodle i sökfältet uppe till vänster här på bloggen (i rutan med det lilla förstoringsglaset) så kommer alla mina tidigare inlägg om dom upp.
  Eller så klickar du på etiketten "Labradoodle" som finns mellan inlägget och kommentarerna.

  SvaraRadera