1 dec. 2010

Nu har jag sålt en häst!

Efter att ha slutat med import för ett par år sedan och sedan slutat med förmedling av andras hästar för ett drygt år sedan så är det rätt sällan jag säljer hästar numera. Varje år föder jag upp några föl som jag oftast säljer och en och annan häst ur verksamheten säljs också då och då men jämfört med tidigare (Åtta) års stora mängd hästaffärer (japp, jag har varit Hästhandlaren Höök) så är det knappt någonting numera.
När en kompis hörde av sig och ville ha hjälp att annonsera sitt fina sto Ófeig så var det ingen tvekan och igår slog en köpare till. Eftersom hon har ett föl vid sidan som inte är stor nog att skiljas av ännu så ska Ófeig och lilla dottern bo här tills efter årsskiftet när hennes nya ägare kan få hem sin häst (och min kompis får hem sitt föl).
Idag ska jag alltså ut på vägarna och hämta Ófeig och dottern till gården. Hon har bott här i flera omgångar tidigare och dottern är till och med efter min hingst Örn så jag tror de snabbt kommer känna sig som hemma här i min flock.
Förhoppningsvis går temperaturen upp lite under dagen också för just nu är det -20 här hemma. 
Ófeig på sommarbete på gården (högdräktig som ni ser)
Dottern Míla ska min kompis behålla. Hon är e: Örn
Taget i morse. Brrrrrr!

6 kommentarer:

 1. Du har möjligtvis ingen bekant som letar foderhäst? Kaktus behöver aktiveras och jag hinner inte, all tid går till skolarbetet nu och kommer så vara en tid framöver, suck!

  SvaraRadera
 2. Jag såg att Geira inte finns kvar på din hemsida. Är hon såld? :(

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga hästar du har! Förstår att de trivs hos dig en sådan härlig tjej som du!


  Kram Inga.

  SvaraRadera
 4. Skönt att resan gick så bra! Alltid lika kul att se dig!!! = ) Kram Pia

  SvaraRadera
 5. Geira bor numera hos Ófeigs förra ägare Pia och mår jättebra. Hon visade sig inte passa som lägerhäst utan mår bäst med att vara privatägd.

  Tyvärr vet jag inte om någon fodervärd till kaktus. Vill du ha någon som tar hand om honom över sommaren kan jag däremot gärna ställa upp.

  SvaraRadera
 6. Ok, ja hittar jag ingen lämplig fodervärd så är det troligt att han kommer på sommarbesök. Det känns viktigt att han blir riden då han tycker det är så tråkigt att bara gå här. Jag kommer skriva ex-jobb under sommaren och går upp med den D-uppsatsen i augusti så hela sommaren är ju körd också, suck!

  SvaraRadera