23 dec. 2010

Det blir en stökig jul!

Och det ser jag fram emot! Min familj ska fira julafton hos min äldsta syster och hennes familj och det blir första julen i deras nya hus. Jag kan dock vara helt säker på att den blir rätt så stökig. Min mamma kommer nog med tre hundar, brorsan med en, jag med två och pappa ansluter lite senare med sin också. Syrran har två katter som nu äntligen börjar bli lite hundvana, men som fortfarande blir vettskrämda emellanåt (vilket mina hundar förstså uppskattar). Där i nya huset bor förutom syrran och svågern också tre underbara ungar som säkert kommer småäta diverse sött och gott hela dagen och pendla mellan sockerchock och blodsockerfall. För de som inte känner min familj så kan jag även nämna att vi gillar att snacka när vi ses och gärna nästan alla på en gång. 

Vi får sedan hoppas att det hittills lite svajiga värmesystemet sköter sig och att den senaste lösningen i elskåpet gör att vi undviker att propparna går när vi startar spisen. 
Jag som brukar vilja ha koll på det mesta (japp, lite kontrollfreak ibland) får helt enkelt släppa allt och flyta med och på så sätt bara ha det härligt. Jag tycker man ska akta sig för att måla upp ett alltför perfekt "sagojulsscenario" i huvudet för då är det nog lätt att man blir besviken om så bara knäcken blir misslyckad
Jag och Stefan kommer nog byta klappar men i övrigt är det inga
julklappar i min familj förutom till de tre syskonbarnen.
Hos oss kommer julmaten ätas när vi känner oss redo och det är skönt att vi har knyt så att det bästa från alla hamnar på julbordet. Det brukar inte bli så mycket skinka och korv för min del utan mer Jansons frestelse (mamma gör en med lagom lite ansjovis), sillsallad, gravad lax och pappas fruktkaka. 

Jag hoppas er jul blir härlig den också!

8 kommentarer:

 1. God Jul och Gott nytt år!! :)

  SvaraRadera
 2. God jul! Låter som om ni får en härlig jul!

  vi brukar köra på janssons UTAN ansjovis... hehe. :D

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en riktigt mysig jul!!

  SvaraRadera
 4. Önskar dig o Stefan en riktigt härlig jul!


  Kram Inga.

  SvaraRadera
 5. God Jul och ett Gott Nytt År önskar Kaktus och Hubbe! Anna och Eva hälsar också :-)

  SvaraRadera
 6. Ni är så otroligt fina ihop!
  God jul till er båda. Tålamod är något ni alla kanske får uppleva denna jul :)

  SvaraRadera
 7. God Jul och gott nytt år till er båda!

  SvaraRadera
 8. God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

  Yvonne och Brana från Kiruna

  SvaraRadera