11 okt. 2010

Grabbarna renoverar, jag fixar maten!

Den här veckan är Stefan helt ledig från jobbet och hans pappa är på gården fram till fredag. Nu ska det renoveras i lite högre tempo än vad som annars är möjligt på vardagarna. De jobbar riktigt bra och effektivt tillsammans och får massor gjort på kort tid. 

Förutom sånt jag fixar att pyssla med själv borta i huset så kommer jag mest vara här hemma på gården och jobba med vardagssysslorna. Det är svårt att inte känna sig i vägen när de två är igång så då kan det vara bra att hinna med att rida hästarna och lite annat istället. Sen kommer jag agera husmor ett par av kvällarna och se till att det lagas middag i tid. Stefan får dock göra sin goda carbonara själv och förstås steka pannkakorna på torsdag.
 

För första gången på länge skrev vi faktiskt upp vad vi skulle äta hela veckan innan det handlades. Det är något vi borde göra oftare så att det inte alltid ska fattas nya beslut varje kväll när man är lite trött efter en dag på jobbet. Då kanske vi kan göra verklighet av planen att prova att laga varsitt nytt recept varje vecka. Då tycker jag receptdatabasen recept.nu är super som "uppslagsverk" för nya rätter. 

Har ni själva någon riktigt god favorit så tipsa gärna. Det kanske blir långt att skriva in recept i kommentarsfältet men länka gärna om de finns på nätet.

14 kommentarer:

  1. Jag kan tipsa om min egen matblogg på www.tovesmatblogg.blogspot.com Ibland lägger jag upp min veckomatsedel och sen finns det massa härliga recept.

    SvaraRadera
  2. Jag har en enkel favorit, pasta med ädelostsås.
    Den tillagar du genom att koka upp creme fraiche ca 4dl och en skvätt grädde, häll i den rivna ädelosten och koka/värm till den har smält helt. Extra god blir såsen om man steker ett paket bacon och några färska champinjoner och sen blandar i på slutet.
    Smaklig måltid :)

    SvaraRadera
  3. blanda kräftost(burk, kavli)+en halv burk creme fraiche och häll över torskfilé och sätt in i ugn ca 30 minuter. Serveras m potatis. Superenkelt&supergott=)Kram Louise

    SvaraRadera
  4. Stekt Makrill m stuvad spenat o kokt potatis..

    Jag brukar köpa fryst makrill funkat bra tycker jag .. tina makrillen o vänd i mjöl som är saltat o pepprat ... stuvad spenat gör jag av fryst spenat .. finhackad lök som jag bryner utan att få färg ..tillsätt spenaten stuvar med möjlk,mjöl o kryddar m salt, peppar o muskot...


    Gillar din blogg med fina bilder o du verkar vara en fantastis driftig, ödmjuk o smart tjej !!

    SvaraRadera
  5. Jag kan verkligen rekommendera en god men inte för mastig marängtårta till efterrätt. Lite annorlunda med mint smak men det är hur gott som helst! Enkelt och gott! Länk: http://www.alltommat.se/recept/mar%C3%A4ngt%C3%A5rta-med-mint-3629

    SvaraRadera
  6. Trillade in på din fina blogg. Kul att läsa om er renovering. Fint kommer det att bli!

    Vi använder tasteline/recept.nu som kokbok också. Kul att testa lite nya recept och smaker emellanåt (Även om man har sina gamla favoriter). Testade ett nytt igår som genast blev en ny favorit.

    http://www.tasteline.com/Recept/adelostfyllda_kottfarsbiffar_med_citronsas

    /Anna

    SvaraRadera
  7. Den här brukar jag tipsa alla om:
    http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/b/belgarens-och-svenskans-fajitas/

    SvaraRadera
  8. Mumsigt, mumsigt!
    Ska prova några av förslagen på mina "nya recept dagar" framöver. Tyvärr är Stefan ingen fan av maräng (eller söta saker alls för den delen) så marängtårtan får jag bjuda på någon gång när vi har gäster istället. Är ju så trist att göra efterrätt till bara sig själv.

    SvaraRadera
  9. Min stora favorit som också blev min sambos favorit när vi träffades är mormors fläskfilé med banan! Stek skivad fläskfilé och lägg skivorna i en form lägg skivad banan över sen häller du på grädde blandad med curry (det måste vara så mycket curry så att grädden verkligen smakar curry) det ska helst i alla fall nästan täcka. Sen på med ost, in i ugnen 10-15 minuter och så ris till det! Skulle kunna äta det varje dag! =)

    SvaraRadera
  10. Jag kan rekommendera tasteline.se
    Jag tycker att allt man behöver finns där =)
    Lycka till med reniveringen =)
    //Denise

    SvaraRadera
  11. Är roligt att följa er med renoveringen, när beräknar ni vara klara? Ligger detta hus i anslutning till där ni bor nu? Jag som har ett så gott recept på äpplekaka, tänkte direkt på dig när jag läste att ni har 8 äppleträd, mums, jag har nästan bakat äpplekaka varje helg, fnissar, jamen det är ju synd att bara låta äpplena murkna ute och det är ju bara nu på hösten som man kan baka av dem.
    Kanske kan Stefan lära sig tycka om den, annars får du bjuda när ni får gäster. Är du intresserad?

    SvaraRadera
  12. Huset ligger ett par mil bort och vi hoppas kunna flytta in till nästa sommar. Jag tar gärna emot recept på äppelkaka. Tyvärr är det inte alltid så att jag saknar lusten att göra saker, jag saknar istället tiden för att göra något av äpplena.

    SvaraRadera
  13. Då kan jag inte låta bli att ge dig detta underbara goda recept på kyckling!

    Du behöver för 4 pers:
    4 Kycklingfiléer
    Ris
    2 st Creme fraiche med smak av tomat basilika.
    Salt, cayennepeppar och svartpeppar.

    Gör så här:
    Börjar koka upp vattnet till riset.
    Skiva sedan kycklingen i träningsbitar och stek. Krydda salt och peppar.
    För över kycklingbitarna i en kastrull och häll i creme fraichen. Koka upp och krydda med cayennepeppar. Och självklart så ska man ha sallad till! =)

    Det tar tio minuter att göra (riset sköter ju sig själv i stortsett!) och det är en perfekt rätt att ha som lunchlåda till jobbet och även en god rätt att bjuda vännerna på! =)
    Ps. Billigt med!! ;)

    Hoppas detta faller dig i smaken och hör av dig om du testat, SÅÅ nyfiken på om du gillade det! KRAM

    SvaraRadera
  14. Hej igen!
    Här kommer det utlovade receptet på äpplekakan.

    125 gr smör eller margarin
    3 dl socker
    1 ägg
    4,5 dl vetemjöl
    2 tsk bakpulver
    vaniljsocker alt kanel efter smak
    äppelklyftor av 4-5 syrliga äpplen

    Smält smöret, blanda alla ingredienser i en bunke med smöret, rör runt ordentligt.
    Häll halva smeten i en smord ugnsfast form, sedan äpplena, sedan resten av smeten.
    Ett tips: smula smeten och tryck till med en gaffel underst och överst bara smula den.
    In i ugnen i en halv timme på 200 grader.
    Vaniljsås till detta och det blir mumsfillibabba!
    Lycka till och låt det smaka.
    Kram

    SvaraRadera