19 nov. 2010

Husfixardag

Stefan har börjat vara ledig större delen av varje fredag för att få mer gjort uppe i huset. Idag gjorde jag klart med hästarna och sen stack vi upp och spenderade hela dagen med att måla och fixa. Nästa vecka ska rören för värmesystemet monteras så det gäller att hinna klart med alla förberedelser under helgen.
Ytorna under varje fönster är nu väl förberedda. Först har alla lager tapet tagits bort (se några exempel i inlägget: Tapethistoria) och sen har väggen spacklats. Undersidan av fönsterbrädan och golvsolckeln har sedan blivit av med alla färglager som var så tjockt att det nästan dolde mönstret i det fina snideriet. resultatet ser ni i inlägget: En strålande söndag!

Sedan har ytorna grundmålats och slipats i omgångar tills vi idag kunde börja med det sista lagret färg. Det blir så otroligt slätt och fint tack vare allt förarbete. Det har tagit tid men nu vet vi verkligen att det är ordentligt gjort och resultatet blir ju väldigt bra.

Tyvärr glömde jag kameran hemma så det blir bara en fasadbild tagen vid ett annat tillfälle. Imorgon ska jag försöka komma ihåg att den för vi ska spendera hela helgen i huset och då ska jag försöka få med lite bilder på resultatet av allt jobb.
Huset klär även i snöskrud

3 kommentarer:

 1. hej thilde! roligt att följa er renovering=) julen närmar sig med stormsteg, hur ska ni fira?
  Louise

  SvaraRadera
 2. Hej Thilde, kan du skriva, varje gång du skriver nåt,hur kallt har ni därborta. Vore roligt att veta eftersom det ser så kallt ut..
  Mvh Lippestiina

  SvaraRadera
 3. Nu när det är så snöigt känns det att det inte är långt till jul. Jag har ju dessutom tjuvstartat med att baka saffransbullar. Vi har inte riktigt bestämt hur vi ska fira. Troligtvis blir det med respektive familj och sen får vi se om vi möts upp på kvällen.

  Ang. temperaturen så ser det mycket kallare ut än var det är. Det har varit -3 ungefär men idag är det nog bara runt nollan. Hoppas det fryser på ordentligt igen så det inte blir slask av all den fina snön.

  SvaraRadera