12 nov. 2010

Sista fönstret fixat!

Idag har vi haft ännu en heldag i huset. Med hjälp av IR värmaren har jag nu tagit bort färgen på det sista fönstren (på underkanten av fönsterbrädan) och Stefan har slipat spackel och de trärena ytorna och kvistlackat massor av fönsterbrädor och golvsocklar för att imorgon kunna grundmåla dem precis som han redan gjort med alla fönster i den 1:a halvan av huset.

IR värmare och färgskrapa har jag bra koll på numera.
Han åker upp och jobbar vidare imorgon och jag åker ner till Sävsjö och föreläser så jag får hugga i igen på söndag. Innan helgen är slut borde vi kommit långt med fönster och sockeljobbet. Vi har lite tidspress med just de här sysslorna eftersom rördragningen för värmesystemet ska göras snart och då gäller det att alla ytor är väl förberedda så vi slipper ta bort rören och radiatorerna när de väl kommit upp.
Stefan är en jäkel på att spackla snyggt. Här är det lite slipning på gång.
Nu ska vi försöka tillaga något smarrigt av kalkon som jag fått från min granne. Vi har fått lägga in en del av köttet i frysen och tar gärna emot förslag på recept för kalkonbröst och lår. Ikväll ska kalkonfilén tillredas och vi tänkte prova det här receptet. Tyckte det lät väldigt smarrigt.

2 kommentarer:

  1. Lax hoppas att Thilde får med SIG ostkaka från Småland nu när du ändå är här. Annars tycker jag att Sävsjöborna är snåla. Här gäller det ju att leva upp till något annat än en
    " Snål Smålänning ". Eller.........

    SvaraRadera
  2. vill ocksa ata kalkon =)

    SvaraRadera