15 nov. 2010

Jag är periodare!

Ja, alltså inte av den missbrukande sorten utan en annan sorts periodare. Enligt Svenska akademiens ordlista så betyder det just "person som är intensivt verksam under vissa perioder". Jag är just nu inne i bland annat en bakperiod (som ni även kunnat läsa om i inlägget "bullfest, bullfest hela dan"). Helst skulle jag förstås alltid ha nybakat hemma, men tyvärr är så inte fallet. Det går ibland månader helt utan att det bakas minsta lilla fralla i hushållet, men så en dag så åker assistenten fram och sen är jag igång. 

Får jag en ledig stund så funderar jag genast på om jag ska sätta en deg och överallt ser jag saker i hemmet som inspiration. "En påse mandlar! Dags att göra chokladpraliner kanske?" eller "Den där bananen börjar se mogen ut. En banan /chokladkaka skulle sitta fint nu!"

Hemgjorda chokladpraliner är en av mina favoriter.
Periodare är jag i allra högsta grad även när det kommer till bland annat: 
 • Träning (tyvärr rätt korta perioder och desto längre uppehåll)
 • Besök hos familjen (ibland har syskonbarnen växt och inser då att det gått länge sedan sist).
 • Romantik (ibland kan man liksom inte få nog av att göra romantiska saker och ibland inser man att en lång period har passerat utan att man gjort något alls).
 • Träffa vänner (tur att de är så förlåtande när jag tex. haft en "jobbperiod" och försummat vänskapen)
Japp, just nu har jag en deg på jäsning.
Kanske är det därför jag skaffat mig ett jobb som passar min "periodarstil" alldeles utmärkt. Intensiva veckor med tusen bollar i luften varvas med dagar då jag kan strosa runt på gården i min egen takt.

Känner ni igen er?
Är det fler som är lite allt eller inget i perioder?

10 kommentarer:

 1. Electrolux assistent är en bra vän i köket. Pralinerna så mycket goda ut.Här har vi gjort 2 julostar.
  Jag funderar på när Thilde vilar, du arbetar mycket eller är du periodvilare.
  Ha de
  Lax

  SvaraRadera
 2. Ja känner igen mig väldigt väl i det du skriver Thilde =) Därför tror ja nog som du skriver att jobba med hästar passar utmärkt! Just nu är ja inne i någon renoveringsperiod för både stall och lägenhet men vet att om några veckor kommer det avta och inte va lika kul längre, troligtvis är det då roligare att träffa vännerna som ja försummar just nu! ;)

  Hoppas förövrigt det är bra med dig och hästarna! Alltid skoj att läsa hur ni har det =) Ja hoppas vi ses på någon tävling dyl. framöver! Om inte annat får du heja fram mig och Gnýr på vårt andra SM nästa år! ;) Kram till dig! //Ylva

  SvaraRadera
 3. läste en rubrik på hänt extra, thilde höök ska bli mamma, men har inte läst själva artikeln. Men jag antar att inte alls rubriken betyder att du ska ha en bebis utan något helt annat, som det brukar vara med skvallertidningar :-) Isf hade du nog skrivit något på bloggen. Ha det bra och njut av kärleken!

  SvaraRadera
 4. dom syftar säkert på att jag sagt i tidigare intervjuer att vi ska ha barn... någon gång. Vi har varit tydliga med att det inte är barn på gång men att vi i framtiden vill skaffa barn. Visst hade det varit konstigare om vi sagt: "vi vill inte ha barn".
  Dom behöver inte så mycket alltså för att skriva en sån rubrik. De ringer nästan varje vecka och frågar om jag är gravid. Men nej, jag är alltså inte det och som du säger, i tidningen står det nog inte det heller även om rubriken antyder det. Tack för tipset. Är själv dålig med att hålla mig uppdaterad på vad som skrivs.

  SvaraRadera
 5. Hej Thilde! Trevlig blogg! Här har du en till periodare! :)
  Måste säga att chokladpralinerna såg helt fantastiska ut...mmmmm

  SvaraRadera
 6. Här blir det också mycket i perioder. Brukar passa på när jag är hemma med sjuka barn osv. Då sätts degar på jäsning! Får man be om receptet på pralinerna? Choklad är härligt!!

  SvaraRadera
 7. gör du egna chokladpraliner? :)
  har du sådana formar till att gjuta praliner? Tempurerar du chokladen själv? :)

  Mycket mysig blogg!
  mvh / Emelie. :)

  SvaraRadera
 8. jag gör egna chokladpraliner men det är inge alls krångligt. Ska lägga ut receptet någon dag. Det är rostade nötter, torkad frukt och lite apelsinsaft som jag rullar kulor av. Sedan smälter jag choklad i mikron och doppar kulorna i. Har jag tid så ringlar jag sedan lite ljus choklad över men ofta hoppar jag över det momentet och bjuder på dom som dom är. Supersmarriga!
  Som sagt, jag ska lägga upp receptet inom några dagar!

  SvaraRadera
 9. Oh, jag är precis likadan och blir helt besatt av EN sak och ger järnet, men sen kan jag tröttna lika fort och ge mig in på en annan sak.. jag önskar faktskt att jag kunde hålla mig lite mer lagom och pyssla med FLER saker samtidigt under längre perioder istället. ;)

  SvaraRadera
 10. Visst vore det skönt att kunna sprida sitt engagemang lite. Kanske skulle allt bara bli halvbra gjort då... svårt att veta vad som är bäst.

  SvaraRadera