26 nov. 2010

Har ni några tips?

Nu har jag äntligen blivit med Iphone. Jag är ingen prylnörd men om ni sett telefonen jag haft den sista tiden skulle ni förstå min lycka. Min förra telefon gick en rätt jobbig död till mötes. Jag hade varit ute och hämtat ägg som vanligt på morgonen och istället för att gå in med dom på en gång så skulle jag bara till stallet och fixa något först så jag lade dom i bröstfickan. 
Mina höns är till viss del skyldiga...
Ett bra tag senare gick jag så in och skulle fiska upp mobilen ur bröstfickan på overallen. Vad min hand möttes av går inte att beskriva. Mobilen låg och badade i fickan tillsammans med två krossade ägg och skalbitar. Jag behöver väl inte säga att garantin inte täcker äggbad. 
Jag sanerade så gott det gick men mobilen gick inte att rädda och den uråldriga och mycket långsamma extramobilen åkte fram.

Det är ett knappt år sedan nu och jag är så lycklig att slippa den. 
Dessutom är jag väldigt nöjd med att jag nu alltid kommer ha en hyfsad kamera till hand och tillgång till radio och mail när jag vill.

Eftersom jag är helt ny på det här med Iphone undrar jag nu om ni har några tips. Vilka appar bara måste jag ha? Vilka är överskattade och vilka är värda att betala för?

9 kommentarer:

 1. Den app jag betalat för är ett kartverktyg (tom tom) som gör att iphonen fungerar som gps...superbra. Dessutom har jag köpt instamatic-foto-appen som gör roliga fotografier.
  Annars håller jag mig typ till gratisappar. Jag är inte heller någon prylnörd men efter nästan tre månader i somras utan mobil så blev det en ajfån och jag är väldigt nöjd!

  SvaraRadera
 2. Facebook, spotify, hitta.se, rix fm, sveriges radio, ringtones (så kan du göra egna ringsignaler av musiken du har i din mobil) Lycka till! jag är JÄTTE nöjd med min som jag snart haft 1 år nu..... Sen finns massa onödiga...roliga apps att fördriva tiden med i bland ;)

  SvaraRadera
 3. PS express är ju en app för dig. Gratis Photoshop i din mobil :)
  Om du kommer på hur man bloggar via Iphonen så säg gärna till! Jag har INTE fått till det än :(

  SvaraRadera
 4. Till "nyinflyttad" När man bloggar med mobilen kan man bara skicka ett mail till sin blogg. Adressen hittar du bland din blogs inställningar. Och mail måste givetvis vara installerat och aktiverat i mobilen...

  Gillar du logiktest kan du kolla in Försvarsmaktens app. WhatsApp är en app som gör det gratis att sms:a till andra som har whatsApp. Funkar även till Android. Sen finns Week Calender (Perfekt att samla både din och Stefans googlekalender i, om ni har, blir inga dubbelbokningar efter det!), IKEA, Runkeeper och massa, massa annat finns!

  Tack för en trevlig blog!

  /Paula

  SvaraRadera
 5. Facebook,spotify, hipstamatic, vädret ex klart.se Är ett måste!!
  Hipstamatic tar underbara bilder, har aldrig sett så vackra som den kan ta
  Kram Elin

  SvaraRadera
 6. Tack för tipsen. Fortsätt GÄRNA tipsa.
  Jag har nu hipstamatic och kan blogga från mobilen. Har dessutom tagit hem spotify och Sveriges radio likaså. Tur att man har ett jobb att sköta så att inte telefonen tar upp all tid. Men skoj är det!

  SvaraRadera
 7. Den enda app jag betalat för är BeejiveIM för att kunna hantera olika instant message-profiler såsom MSN och GTalk.
  Den tycker jag är rätt händig.
  Bloggar gör jag via Blogg Press som jag tycker funkar utmärkt!

  Spotify, Facebook och Gowalla är annars saker jag nytjar ofta.
  Hoppas du hittar många roliga saker att göra med din phone. Man blir verkligen bortskämd med den ska jag säga..

  SvaraRadera
 8. Här kommer nödvändigheter blandat med onödigheter: Blocket, Gårdsbutiker, Allakartor, Ptracker, Imdb, Kokaihop, yr.no (bästa vädret), tvguide, google earth, talking cat, youtube, wikipedia, skype, ikea, första hjälpen (röda korsets), nordea, sleep talk, ibooks, översättare, hitta ihopne, fatbooth, iswapfaces.

  och Opera mini - istället för Safari. Smidigare att surfa med.

  SvaraRadera
 9. se till att skaffa ett säkerhets program till den annars kan den få virus eller hackas..

  SvaraRadera