25 nov. 2010

Inget husbygge för oss

Vi hemma på gården
Lite utkast till hur ett nybygge skulle kunna se ut.
När jag och Stefan träffades började planerna om ett nytt boende genast smidas. Först tänkte vi bygga ut huset här på gården så att det blev lite rymligare. Ganska snabbt skrotade vi den idén då risken att vi skulle skapa problem med tex. fukt i ett annars friskt hus var rätt stora. Då föddes tanken på att bygga ett nytt hus här på gården. Ni som såg det sista avsnittet av Bonde söker... såg också våra planer på var det skulle ligga och hur det skulle se ut.

 Så en dag kom Stefan hem från jobbet och var alldeles lyrisk över ett hus han hittat som var till salu. Jag har skrivit mer om den stunden i inlägget Nu startar bloggen

Nu kommer vi renovera, renovera och renovera för att förhoppningsvis kunna flytta in nästa sommar. Klara blir vi nog inte på länge men bara vi fått klart kök och badrum så kan vi flytta in och sedan ta ett rum i sänder. Det känns otroligt spännande, men fortfarande rätt avlägset. 
Det känns underbart att ha ett gemensamt projekt och se vårt drömboende växa fram. Hur det blir med gården har jag skrivit om i inlägget: Hur blir det sen.

Haha! Än så länge är det väl i stort sett bara pannrummet som är klart, men vilket pannrum sen!
Nu är det ordentligt vintrigt och det älskar jag!
I klippet nedan får ni se inslaget där vi pratade om huset vi skulle bygga men som aldrig blev av.
S%C3%A5%20trivs%20Thilde%20och%20Stefan

6 kommentarer:

 1. Har bott i era trakter i snart 15 år och inser att pannrummet det är ett av de viktigaste rummen. Speciellt dagar som denna. Lycka Till med bygget!

  SvaraRadera
 2. Ja och vilket hus ni hittade sen! Hur stor är det nya?

  SvaraRadera
 3. Det är rätt stort så vi har tänkt att göra om en del till en separat lägenhet som vi ska hyra ut. Det blir en vacker 1:a på drygt 50 kvadrat med egen ingång.
  Själva får vi då drygt 200m2 kvar att bre ut oss på.

  SvaraRadera
 4. Ligger huset i det underbara Untra?! Vi var på visning där i somras, men vi är för gamla för att renovera insåg vi, det är så vackert där, både huset/husen och miljön, och det finns fantastiska bad om man rotar runt i omgivningarna.

  SvaraRadera
 5. Javisst är det huset i Untra. Visst är det mycket renovering, men det känns det värt eftersom de är så häftiga.

  SvaraRadera