17 nov. 2010

En massa onödiga fakta

Lina undrade ju om jag kunde skriva ett inlägg med lite onödiga fakta. Jajamen!
Tack Lina, ett inlägg med inspirationsbilder på hur vi vill ha det i nya huset kommer också nån dag.

Namn: Thilde Märta Ingeborg Höök. Min mormor hette Märta, min mamma heter Ingeborg och jag kallas som ni vet för Thilde.
Gamla Uppsala dit storasyster
med familj nu flyttat.
Född: I "Gamlis" (Gamla Uppsala i utkanten av Uppsala) och är faktiskt en planerad hemmafödsel. Med en barnmorska på plats, en sjuksköterska till mamma och läkare till pappa så var det ett tryggt sätt att födas.

Familj: Mamma och pappa (som är goda vänner men skilda sen så långt jag kan minnas). Jag är nummer tre i syskonskaran och har även en yngre syster. Alla oss kan ni se i inlägget "bästa syskonbilden" och vill ni se hur vi såg ut när vi var små kan ni klicka på "En gammal bild"
Gården Hökebo utanför MånkarboBor: I Månkarbo men har redan en fot i huset i Mehedeby. Har bott på många platser i och runt Uppsala under uppväxten men även på Cypern i några månader och i Saudiarabien i ett knappt år. Sedan jag kunnat resa själv har jag bott ett år i Iowa, USA och ett par år på Island.


Favoritfärg: Ja ni kan ju GISSA efter inlägget: En hyllning till färgen turkos!

Musiksmak: Kort och gott allt bra vilket är många genres. Växte upp med reggae (storasyster), Ebba grön (storebror) och nationalteatern och afrikagruppen (föräldrarna). Ni kan ju förstå att musiksmaken sedan blev rätt bred. Min familj fortsätter att vara min största musikinspiration trots att ingen av oss är musikaliska på det sättet att vi spelar instrument eller sjunger (mer än för oss själva). Har lagt upp lite blandade musiklänkar tidigare i inlägget Kär och kär igen. En låt som min svåger introducerade mig till och som aldrig upphör att vara bra är den här:


Läser: Gärna "feel good" böcker just nu eftersom jag läser innan jag ska sova. Gillar bland annat: Erlend loe, Alexander McCall Smith och sist lästa bok är "100 åringen som gick ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson.

Haj eller Hákarl som det
heter på Isländska.
Äter: Allt och gillar det mesta. På Island introducerades jag bland annat till haj, lammtestiklar, fårskallar och blodpalt. Det mesta var riktigt gott faktiskt men haj förstår jag INTE tjusningen med. Urk!
Kör: Oftast Volvo men får sambon som han vill så blir framtida "familjebilen" en bättre begagnad Subaru.

Styrka: Är bra på att få mycket gjort
Svaghet: Tror alltid jag ska hinna ännu mer.

Skrattar åt: David Batra (tex. boken: Den som inte tar bort luddet ska dö), när jag gör bort mig och Mammas nya kille (i P3).

Gråter: Rätt ofta eftersom jag är så oerhört lättrörd. Fin musik, tårar på tv, rörande historier från vänner. You name it! Oftast är det min inlevelseförmåga som får ögonen att tåras så jag ser det inte som en last utan är rätt glad att jag är en sån som känner mycket och ofta helt enkelt.

Korta, snabba frågor är inte min grej som ni märker. Lika mycket som jag pratar i vanliga fall skriver jag när jag hamnar vid datorn. Pratglad OCH skrivglad  alltså!

7 kommentarer:

 1. Hej och tack för en jättebra blogg Thilde. Keep up the good work!
  Jag tror att du och jag skulle kunna prata omkull varandra och ingen annan skulle få en syl i vädret :-D Men finns det nåt värre än pinsamma tystnader?! Fy bubblan säger jag bara...

  Sköt omndig och fortsätt blogga som bara du kan!

  Kram/Jossan

  SvaraRadera
 2. Vilket underbart inlägg, riktigt "Mina vänner"-inspirerat:) Tack för det!

  SvaraRadera
 3. Pinsamma tystnader ger mig gåshud!
  Tyvärr blir det förstås en del onödigt prat ibland för att "fylla tomrummet" men jag står för det. Bara jag slipper det där spända tysta läget när hjärnan går på högvarv. Huh!

  SvaraRadera
 4. Har precis läst "100 åringen som..." jag med och den var ju alldeles underbar. I samma klass som "Bröderna Benzinis spektakulära cirkusshow".=)

  SvaraRadera
 5. Åh, underbara blodpalt (eller lappkok som är gjord på renblod), sagolikt gott =)

  SvaraRadera
 6. Vilket underbart inlägg! Jättebra inlägg alltid!

  Kram.

  SvaraRadera
 7. Håller helt med Stefan när det gäller bilval! Haft gamla "volvos" i alla år och varit nöjd men kom över en Subaru till bra pris för X-antal år sedan, och fattar inte nu varför jag inte bytt för länge sen!
  Är nu inne på den andra "subban" (!) och har aldrig varit så nöjd med en bil! Tryggt på vintern med fyrhjulsdriften, inga anmärkningar på beiktning, den startar i alla väder, helt enkelt en kanonbil!

  Tack för trevlig blogg, frossar i hästar (kan pga av sjukdom inte rida/ha häst längre) men blir inte en "tramsig" häst blogg för det!

  Mvh Anki

  SvaraRadera