1 nov. 2010

På hemmaplan igen

Efter en härlig helg med varierande väder med mest uppehåll men även lite snö och regn i omgångar. Familjen som anordnade kursen har som vanligt skämt bort mig med god mat och jag fick även min önskerätt palt och hamnade alltså självklart i den oundvikliga paltkoman en av kvällarna. 
Såg till att tjuvkika lite och hoppas faktiskt kunna göra palt själv någon dag. Här nere bjuds man ju aldrig på palt. Gissar att jag fått mina "palt-cravings" från min norrländska mamma och släktingar i Kiruna. 
Nä, det är inte en snygg rätt, men tur att den smakar desto bättre.

6 kommentarer:

 1. Det är bra att du fått det bästa från Norrland, smaken för palt! Åter igen Tusen Tack för i helgen, hoppas vi ses till våren.
  // Mariah, "tjejen" & Blossi.

  SvaraRadera
 2. det vattnas i munnen.

  SvaraRadera
 3. Det finns ju halvfärdig palt att köpa i affären :) Man blandar bara pulvret med vatten och gör bollar som man fyller med fläsk! Lätt som en plätt och smakar nästan exakt likadant :)

  SvaraRadera
 4. När jag flyttar ner till stockholm så ska jag bjuda dig på palt! =)

  SvaraRadera
 5. Susanne Gustafsson1 november 2010 13:43

  Åhhh, vad gott med palt.

  SvaraRadera
 6. Jag kan tala om för dig om du har gjort kroppkakor tidigare så är det enkelt för dig att göra palt men den smakar inte lika dant med mixet för palt som nu finns att köpa på affären det blir mycke bättre när man gör den från grunden själv..
  Hoppas att det går bra för dig att göra palt framöver..
  Ha det så gott nu

  SvaraRadera