20 nov. 2010

Jag kommer drömma om målarfärg

För några dagar sedan berättade Stefan på morgonen att han drömt om spackling. Inte så konstigt med tanke på hur mycket han jobbat i huset med just spackling den senast tiden. Jag däremot har snarare sysslat med målning och det skulle inte förvåna mig om jag börjar drömma om rolla väggar. Nya ord jag lärt mig:
Gräng - strukturen som en roller skapar i färgen på väggen.
Spara - det är när man målar detaljer och kanter med penseln innan man rollar.

Vitt ute, vitt inne.

Stefan fixar snygga fogar.
Efter att spacklet slipats ska det dammsugas.

Där radatorerna ska vara och där rören ska dras är det nu målat.

4 kommentarer:

 1. Det kommer att bli så fint hos er efter ett så noggrant underarbete! Det är superviktigt för slutresultatet men jag tycker det är såå tråkigt, vill måla/tapetsera direkt... Har förresten mailat dig, behöver lite hjälp!

  SvaraRadera
 2. Så fint ni får det o så noga ni gör det! Jätteduktiga är ni båda två är bara så trevligt att följa din blogg!

  Kram Inga.

  SvaraRadera
 3. Hej Thilde,ni kommer att få ett sånt otroligt vackert hus när allt är klart!!Jag bara älskar era fönster vilket djup dom har!!!vilka underbara blommor som kan stå i detta fönster! Önskar er all lycka till ert
  underbara hus!!Kramis Helena

  SvaraRadera
 4. Ja fönsterdjupet är faktiskt en av de saker jag älskar mest med huset. Mina fönsterbrädor i nuvarande huset är på de flesta ställena bara 5-6 cm så det är knappt jag får plats med en ljusstake. Ser verkligen fram emot att rymma härliga blomkrukor när vi väl flyttar in.

  SvaraRadera