9 nov. 2010

Vintern är här!

Här är lite bilder tagna nyss. Hästarna brukar ha fri tillgång på mat halva dygnet men idag har dom fått äta lite extra länge eftersom det är så ruggigt väder. Som tur är hann jag med utesysslorna på förmiddagen innan snön började yra i luften. Nu är det perfekt "inne-väder". 


Hästarna vänder svansen mot vinden (istället
för att gå in i sina halmade vindskydd).
NU är det dags att ta bort blomman från trappen...

9 kommentarer:

 1. Halloj! Nja, där är bordet lite dumt. Stolarna är höga, då får man beställa stolar om man vill sitta fler runt det. Hoppas ni hittar något bord!
  Jag var in på en måleriaffär idag med inredning och blev blixtförälskad i ett bord där. Så nu ryker det du såg på bloggen:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Sv: Haha, ja, det är mycket bättre att ta det på det sättet än att bli ledsen - and it makes a lot of sense too! :)

  Så, jag ser att ni har samma busväder som vi. Huu *ryser* vågar knappt gå ifrån jobbet idag... Vilka fina bilder du tar förresten!

  Tur att jag bylsade på mig ordentligt imorse! Snart ska jag streta emot vinden och trängas med arga stockholmare i tunnelbanan. :P

  Ha en fortsatt härlig dag!

  Kram

  //Wille

  SvaraRadera
 3. Gu vad fint det är med snö, men det ska komma med måttliga mängder. Här i Ångermanland har vi bara frost på backen. Men få se imorronbitte om det snöar, hoppas det för det blir så ljust då.

  SvaraRadera
 4. Hejhej och tack för besöket hos mej! KUL att kunna sprida lite inspiration! :)

  Snöar gör det just nu här i Sundsvall (första gången denna höst/vinter) så imorgon kan nog hela världen vara vit! Eller härligt lerig och blöt...
  :)
  KRAM

  SvaraRadera
 5. Hahaha mina kvigor som är kvar ute gör precis likadant... mycket roligare i snön än i ligghallen =)

  //Hanna

  SvaraRadera
 6. Instinkterna sitter djupt inrotade! Dessutom är det nära till maten, hehe..

  SvaraRadera
 7. Hej och tack för en fin och inspirerande blogg! Jag har funderingar kring fodring till hästar i lösdrift eftersom att jag själv har en islänning på lösdrift. Du skriver att du har fri tillgång halva dygnet. Våra blir fodrade endast 2ggr/dygn medan jag tror mer på fri tillgång. (Dilemmat är då de hästar som äter sig feta vilket några ägare inte vill) Det känns som att halva dygnet kunde vara en mellanväg att gå. Det skulle vara roligt att höra dina för- och motargument till fri tillgång halva dygnet!
  //Ha det gott!

  SvaraRadera
 8. Mina hästar får gå på rätt magert bete halva dygnet på sommaren (jag öppnar till betet på natten och vallar tillbaka dom på morgonen). Det gör att de blir lite mulliga men inte superfeta. På hösten ser jag sedan till att fodra dom så begränsat att deras sommarhull börjar rinna av i takt med att dom också tränas förstås. När de börjar se normala ut i hullet har vintern oftast kommit och jag ställer då ut balar i en hage och släpper hästarna dit på kvällen och vallar bort dom på morgonen. På dagarna har de halmen i vindskyddet att plocka med och totalt har de ju rätt många "ät-timmar" jämfört när jag lade ut mat 2 ggr/dag. Ibland måste någon häst gå på mer ransonerat på hösten än de andra men vid årsskiftet brukar de inte längre gå upp i vikt så då klarar de flesta fritt hösilage på natten. Superlätt och smidigt och hästarna slåss inte längre kring alla fodringar = mindre skador och mindre slit. Jag är jättenöjd!

  SvaraRadera
 9. Tack för ditt svar!

  SvaraRadera