29 nov. 2010

Brrrrr!

Temperaturen fortsätter vara låg även om den krupit upp mot -10 idag. Solen skiner och står sådär halvhögt hela dagen som gör att det blir lite extra fint ljus och allt är så otroligt fint. Jag har pysslat på här hemma och kämpat för att hålla stallet frostfritt. Än är inte värmeslingan på plats som ska hålla vattenledningen frostfri från pump-rum till utekopparna. Tills dess får hästarna göra jobbet genom att vara inne i omgångar och äta hö så att stallet värms av deras kroppsvärme.
Välklädd!
Jag har haft en liten svacka i renoveringslustan där jag inte känt att jag KAN tillräckligt för att göra ett bra jobb. Att jämföra mig med Stefan har inte varit så bra eftersom han är rena renoveringsproffset. Har nu bestämt mig för att ta nya tag och idag ska jag göra lagom lätta saker så att självförtroendet återvänder. 
Riva lite tapet känns frestande!
Hingstarnas nya hage ligger nära huset (bilden tagen från husknuten).
Det är rätt tjock med snö överallt nu.

4 kommentarer:

 1. Hej! Om ni inte har allt för mycket att göra till helgen så direktsänder Eurosport från European Masters i Paris med Rolf-Göran Bengtsson och Malin Baryard-Johnsson i helgen. Ett skön avbrott från renoverandet kanske?

  SvaraRadera
 2. Thilde, jag vet precis hur det känns, byggproffs(M) och heja-på byggare (jag). Är man dessutom van att klara det mesta själv kan det bli lite deppigt när man bara kan vara "hantlangare". Som tur var går byggsvackor över, speciellt om man får krama hästar. Hoppas vi får till en tur på söndag!
  /Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hej Thilde!
  Jag har inte heller någon värmeslinga i stallet. Vet du hur man sätter fast dem och vart man köper dem?
  Mvh Therése

  SvaraRadera
 4. Ingrid, du har så rätt! Allt känns redan lättare nu när jag fått rida lite och kombinerat med att bara riva tapet i huset.

  Therése, Vi kommer dra en värmekabel genom vattenledningen och ansluta med en särskild vattenkoppling (som är gjord just för att ansluta värmekabel till vattenledning).
  Värmekabel går att köpa på tex nordpost.
  Vi kommer sätta en strömbrytare på vår så kan vi slå av den på sommarhalvåret och knäppa på den när det börjar frysa på ute. Ska bli så skönt att slippa oroa sig över vattnet inne i stallet nu när det är löst med vattnet ute i hagarna.

  SvaraRadera