6 nov. 2010

Ut på vägarna igen!

Idag ska jag skjutsa hem några av lägerhästarna som varit här under veckan. De flesta av dem hyrs ut till fodervärdar på vintern och nu kommer dom stanna där fram till sommaren. Jag ska skjutsa tjocka fina Glói till sin fodervärd och så ska Álmur få åka hem till sin ägare. Han såldes för ett knappt år sedan men lånas vid behov in till våra ridläger vilket är toppen eftersom han är en sån klippa. 
Idag är det också dags för Lastbilen (som jags skrev om i inlägget "prydnad eller inte") att åka till Dalarna. Håll tummarna för att den rullar på fint och sköter sig hela vägen. Det kommer se lite tomt ut vid huset nu men i framtiden kanske Stefans pappa kommer dyka upp med den om vi behöver hjälp av en lastbil nån dag (vilket väl de flesta behöver lite då och då).
Álmur är lite grå i pannan men i övrigt märks det inte att han snart fyller 18.
Glói är en av mina mest omtänksamma hästar som tar hand om osäkra ryttare.

4 kommentarer:

 1. Vilka underbara hästar och bilder!!!
  Glói ser ut som en vacker "dam"...:)

  SvaraRadera
 2. Glói (uttalas Glowi) är ju en valack, men jag såg just att det inte framkom av texten och då är det ju lätt att tro att det är ett sto. På Isländska är alla namn som slutar på "i" killar och alla som slutar på "a" tjejer. Sen finns en massa andra ändelser på både sto och hingstnamn. Jag lärde mig detta då jag fick veta att en valack hette Sindri. Lät inte så grabbigt precis :)

  SvaraRadera
 3. Visst är han söööt och inte så tjock! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för en ny lärdom om isisarna.. Är ganska "nybörjare" på just denna ras..
  Han ser iallafall "damigt" vacker ut och är väldigt smärt, om man jämför med de herrar jag umgås med...:))

  SvaraRadera